Tisztelt Munkatársak!

A Kormány döntése értelmében 2020. március 28. napjától 2020. április 11. napjáig a lakóhely, a tartózkodási hely, illetve a magánlakás elhagyására a 71/2020. (III. 27.) Korm. rendeletben meghatározott alapos indokkal kerülhet sor. A rendelet szerint alapos indoknak minősül a munkavégzés. 

A rendelet szerinti korlátozó intézkedések betartását a rendőrség ellenőrzi, a katonai rendészet és a rendvédelmi feladatokat ellátó szervek hivatásos állományának szolgálati jogviszonyáról szóló törvény szerinti bármely szerv bevonásával. A korlátozó intézkedések be nem tartása szankcióval járhat.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a rendelet nem határozza meg, hogy a munkavégzési célú lakhelyelhagyást milyen módon kell igazolni. FRISSÍTÉS: A koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa a pénteki online sajtótájékoztatón úgy nyilatkozott, hogy nincs szükség igazolást kiállítani a munkavállalóknak a kijárási korlátozás idejére, ugyanis maga a kormányrendelet biztosítja a munkába járás lehetőségét. A tájékoztatón elhangzott további információk az alábbi linken érhetőek el: 

Felhívjuk továbbá a Semmelweis Egyetem munkatársainak figyelmét arra, hogy a kijárási korlátozás nem jelent munkavégzési kötelezettség alóli mentesülést, így mindazok számára, akik egyéb okból (pl. engedélyezett otthoni munkavégzés miatt) nincsenek távol, azok számára a munkahelyen való megjelenés továbbra is kötelező. Különösen igaz ez a betegellátás területére, ahol a személyes, munkaidő-beosztás szerinti jelenlét nem nélkülözhető.

Fentiekkel kapcsolatos esetleges kérdéseiket kérjük, hogy a titkarsag.human@semmelweis-univ.hu email címre szíveskedjenek elküldeni. 

Együttműködésüket köszönjük. 

Semmelweis Egyetem

Emberierőforrás-gazdálkodási Főigazgatóság