A Semmelweis Egyetem a 2019. évben teljesített kifizetéseiről, juttatásairól az adóigazgatási eljárás részletszabályairól szóló 465/2017. (XII. 28.) Korm. rendelet 23. § (1) bekezdése értelmében 2020. január 31-ig köteles összesített igazolást kiállítani és a magánszemélynek átadni (19M30-as igazolás). Az egyetem köteles továbbá a jövedelemigazoláshoz csatoltan a nyilvántartási adataival egyező igazolást kiadni a biztosított részére a tárgyévben fennállt biztosítási idő „tól-ig” tartamáról, a tárgyévre, illetve a tárgyévtől eltérő időre levont járulékok összegéről, valamint az egyes járulékokból érvényesített családi járulékkedvezményről.

A Semmelweis Egyetem – összhangban a vonatkozó jogszabályok előírásaival – az elektronikusan aláírt és időbélyegzővel ellátott 19M30-as igazolást és a kapcsolódó járulékigazolást a munkavállaló részére a személyes e-tárhelyére való feltöltéssel juttatja el, ahonnan az letölthető, illetve szükség esetén kinyomtatható.

A megbízási szerződés alapján történt kifizetésekről a jövedelemigazolások a szervezeti egységek vezetői részére nyomtatott formában is megküldésre kerülnek.

A 2019. évi jövedelemigazolások kiállításáról és foglalkoztatottak részére történő átadásáról az alábbi linkre kattintva elérhető tájékoztató tartalmaz további fontos információkat: