A nemzeti felsőoktatásról szóló törvény alapján az egy évnél hosszabb időre szóló egyetemi és főiskolai tanári, egyetemi és főiskolai docensi, kutatóprofesszori, tudományos tanácsadói és tudományos főmunkatársi munkaköröket nyilvános pályázati eljárás alapján kell betölteni. A pályázatot a rektor írja ki a foglalkoztatási követelményrendszerben meghatározottak figyelembevételével.

A Semmelweis Egyetem foglalkoztatási követelményrendszere értelmében a pályázat kiírását a tanszék/klinika/intézet tanácsának támogatásával a szervezeti egység vezetője kezdeményezi a kar dékánjánál az ellátandó feladatok, a szükséges pénzügyi fedezet és a munkakör betöltéséhez szükséges speciális feltételek megadásával.

A javaslatok beküldési határideje: 2019. szeptember 13.

Az egyetemi és főiskolai docensi, kutatóprofesszori, tudományos tanácsadói és tudományos főmunkatársi munkakörök sikeres pályázati eljárást követően 2020. július 1-jétől tölthetők be. Az egyetemi és főiskolai tanári kinevezésekre a minisztériumi ütemterv alapján várhatóan 2020. szeptember 1-jével kerül sor.

Bővebb tájékoztatás az alábbi tájékoztatókban olvasható.

Emberierőforrás-gazdálkodási Főigazgatóság