EKORL/2/2018. (VI. 29.) számú REKTORI-KANCELLÁRI KÖRLEVÉL az iskolakezdési támogatásról

Tisztelt Munkatársak!

A Szenátus 82/2018. (VI. 28.) számú határozata alapján, az EKORL/2/2018. (VI. 29.) számú rektori-kancellári körlevél értelmében 2018. évben az arra jogosult közalkalmazottak az iskolai tanulmányaikat megkezdő, illetve folytató gyermekeik után az alábbi iskolakezdési támogatásban részesülnek:

– köznevelésben résztvevő három vagy több gyermek esetén: 10.000 Ft/gyermek/dolgozó
– köznevelésben résztvevő két gyermek esetén összesen: 21.000 Ft/dolgozó
– köznevelésben résztvevő egy gyermek esetén összesen: 12.000 Ft/dolgozó

A közalkalmazottnak a juttatásra való jogosultság feltételeinek fennállásáról a körlevélhez csatolt „Nyilatkozat iskolakezdési támogatás igénybevételéhez” c. nyomtatványon (1. sz. melléklet) kell nyilatkozatot tennie.

Az utalványok beszerzését az Emberierőforrás-gazdálkodási Főigazgatóság, kiosztását pedig a Főpénztár bonyolítja. A beszerzéshez szükséges kimutatást (2. sz. melléklet) a közalkalmazottat foglalkoztató szervezeti egység gazdasági ügyeit ellátó szolgáltató egység (tömbigazgatóság stb.) gazdasági ügyintézői töltik ki és gyűjtik be a nyilatkozatokkal együtt, majd továbbítják az Emberierőforrás-gazdálkodási Főigazgatóság részére.

Az Emberierőforrás-gazdálkodási Főigazgatóságra történő beküldési határidő első alkalommal

2018. július 16. napja.

Az iskolakezdési támogatás július havi számfejtése és az Iskolai Erzsébet-utalvány kiosztása azokban az esetekben történik meg, amelyeknél a nyilatkozat és a beszerzéshez szükséges kimutatás a jelzett határidőig az Emberierőforrás-gazdálkodási Főigazgatósághoz beérkezik. A fent meghatározott időpontot követően beérkezett igénylések feldolgozása folyamatos azzal, hogy az utalványok kiosztása az igénylés tárgyhónap 15. napjáig történő beérkezése esetén a tárgyhónapot követő hónapban történik. Az utolsó beküldési határidő 2018. november 15. napja.

Mellékletek