Kedvezmények az egyetem hallgatóinak és munkatársainak

A Semmelweis Egyetem munkatársai és hallgatói az alábbi csoportosításban felsorolt intézményeknél kedvezményekre jogosultak, amelyet a hallgatói jogviszonyt igazoló dokumentum (diákigazolvány) illetve dolgozói belépőkártya bemutatásával vehetnek igénybe. A lista folyamatosan bővül.

KATTINTSON IDE AZ IDŐSZAKOS KEDVEZMÉNYEK MEGTEKINTÉSÉHEZ

Színház, koncert

Színház elérhetősége és bemutatása Kedvezmény mértéke, típusa

j_a_szinhazJózsef Attila Színház

1134 Budapest, Váci út 63.
Jegypénztár: +36-1- 270-7514
http://jozsefattilaszinhaz.hu/

Az épületet eredetileg művelődési háznak szánták, de 1953-ban színházként kezdett működni. 1955 őszétől a József Attila Színház lett a neve. Széles tömegeket elérni kívánó, népszínházi feladatkört ellátó teátrum volt. Napjainkban is elsősorban zenés és sikerdarabok, krimik, könnyebb fajsúlyú előadások szerepeltek és szerepelnek napjainkban is a repertoárban. Szándékosan nem rétegszínház, széles közönséghez és több generációhoz kíván szólni, így a felnőtteknek szóló darabok mellett mesejáték is megtekinthető a színházban. A József Attila színház színpadján olyan neves színészekkel találkozhatunk, mint Esztergályos Cecília, Pikali Gerda, Vándor Éva, Rékasi Károly vagy Nemcsák Károly, aki egyben a színház igazgatója is.  

ÁLLANDÓ KEDVEZMÉNYEK:

 • munkatársaknak -10% bármelyik előadásra (a teljes jegyárból)
 • diákoknak -20% bármelyik előadásra (a teljes jegyárból)
 • József Attila Színház éves bérletekből 5% kedvezmény

Kedvezmények érvényesítése: A József Attila Színház minden értékesítési pontján jegyátvételkor a Semmelweis kedvezményre hivatkozva diákigazolvány vagy dolgozói belépőkártya felmutatásával.

Karinthy Színház

1115 Budapest, Bartók Béla út 130.
 +36-1-203-8994
http://karinthyszinhaz.hu/ 
info@karitnthyszinhaz.hu

Buda egyetlen folyamatosan játszó, önálló kőszínháza úttörő tevékenységű. A Karinthy Színház még jóval a rendszerváltás előtt alakult, vállalkozásként, alapítója és vezetője Karinthy Márton, Karinthy Frigyes unokája. A színház, amely alapprogramja szerint elsősorban magyar szerzők sorát tartja műsorán, egy olyan sajátos szellemiséget hordozó színházi műhely, amely mind a szakma és a kritika, mind a közönség támogatását élvezi.

ÁLLANDÓ KEDVEZMÉNYEK:

 • A teljes jegy árából 15% bármelyik előadásra

Kedvezmények érvényesítése:

A jegyeket a kedvezményre jogosultak a Színház jegyirodájában (1115 Budapest Bartók Béla 130. szervezés), illetve a színházban működő szervezésen tudják kedvezményes áron átvenni, a diákigazolvány vagy dolgozói belépőkártya felmutatásával.

rozsavolgyiRózsavölgyi Szalon

1052 Budapest, Szervita tér 5.
+36-1-266-8337
szalon@rozsavolgyi.hu
http://szalon.rozsavolgyi.hu

A magyarországi zenei életben kiemelkedő fontosságú Rózsavölgyi és Társa céget több mint másfél évszázada alapította Rózsavölgyi Gyula és tőkéstársa Grinzweil Norbert. A napközben kávéházként, esténként kamaraszínházként működő szalon műsorán színházi és irodalmi estek, kulturális talkshow-k, komolyzenei koncertek, jazz estek, könyvbemutatók, valamint gyerekprogramok szerepelnek.

ÁLLANDÓ KEDVEZMÉNYEK:

a teljes jegy árából -10% bármelyik előadásra.

SPECIÁLIS KEDVEZMÉNYEK:

Bizonyos előadásokhoz kapcsolódóan 15% kedvezmény a Rózsavölgyi Zeneműbolt könyvválasztékából.

Egyedi akciók keretén belül 20-50% kedvezmény.

Kedvezmények érvényesítése:

A Rózsavölgyi Szalon jegypénztárában, e-mailen vagy telefonon egyeztetés esetén a Semmelweis kedvezményre hivatkozva diákigazolvány vagy dolgozói belépőkártya megjelölésével, valamint a jegyátvételkor felmutatásával.

Katona József Színház

Budapest, V. kerület, Petőfi Sándor u. 6.
Telefon: +36-1-266-5200
szervezes@katonaszinhaz.hu
http://katonajozsefszinhaz.hu

Színház és találkozóhely a belváros szívében: a “Katona” és társulata – melynek jelenleg többek között Nagy Ervin, Borbély Alexandra, Ónodi Eszter és Keresztes Tamás is a tagja – az elmúlt évtizedekben fogalommá vált Budapest kulturális életében, s mára a színházi előadások mellett könyvbemutatókkal, koncertekkel és egy kávézóval várják az érdeklődőket.

ÁLLANDÓ KEDVEZMÉNYEK:

a teljes jegy árából -10% bármelyik előadásra.

Kedvezmények érvényesítése:

A jegyeket a kedvezményre jogosultak a Színház jegyirodájában (cím: 1052 Budapest, Petőfi Sándor u. 6.) tudják kedvezményes áron átvenni munkavállalói kártya vagy diákigazolvány felmutatásával. Egy azonosító felmutatásával egy előadásra két darab jegy vásárolható kedvezményesen.

Spirit Színház

Budapest, II. kerület,
Árpád fejedelem útja 3-4. 
 +36-1-269-8211 
http://spiritszinhaz.com/ 
info@spiritnyar.hu, jegy@spiritnyar.hu

A 2011-ben alakult színház egyéni repertoárral rendelkező, minden érdeklődő néző számára elérhető, professzionális körülmények között, saját épületében, neves magyarországi színészekkel és alkotókkal dolgozó magánszínház. A 2017-es év “Az összetartozás évada”, vagyis minden bemutató az “egyedül nem megy” filozófiájának fontosságára, az egymásra figyelés jelentőségére hívja fel a figyelmet. Madách híres mondata lehetne a szlogen: “Ma nékem, holnap néked, édesem”. Mindannyian eshetünk bűnbe, kerülhetünk bajba, és érhet hatalmas öröm is úgy, mint a színházban. A közösségformáló erő hegyeket mozgathat meg, a darabok összeállítása is e gondolatok mentén formálódott.

ÁLLANDÓ KEDVEZMÉNYEK:

 • A teljes jegyár árából 20% kedvezmény bármelyik előadásra 
 • 11 főt elérő csoportos jegy esetén a teljes jegy árából 25% kedvezmény bármely előadásra

Kedvezmények érvényesítése:

A Spirit Színházban jegyvásárláskor felmutatott Semmelweis diákigazolvány vagy munkatársi belépőkártya felmutatásával; online vásárláskor egyéni kuponkód feltüntetésével.

Concerto Budapest

1094 Budapest, Páva u. 10–12.
 +36-1-215-5770
http://www.concertobudapest.hu/ 
jegy@concertobudapest.hu

A Concerto Budapest Magyarország egyik vezető nagyzenekara, történelmi múlttal és a fiatal zenészek dinamizmusával. Nagyívű műsorszerkesztésével elkötelezetten képviseli a progresszív és sokszínű, egyedülálló repertoárt, mely a közkedvelt mesterművektől a legújabb, 21. századi kortárs darabokig terjed. Visszatérő vendégei olyan világhírű művészek, mint Gidon Kremer, Gennagyij Rozsgyesztvenszkij, Jevgenyij Koroljov, Boris Berezovsky, Isabelle Faust vagy Sir James Galway. Rendszeres külföldi fellépéseinek köszönhetően a Liszt- és Bartók–Pásztory-díjas Keller András vezette együttes a nemzetközi komolyzenei életnek is ismert és elismert szereplője.

ÁLLANDÓ KEDVEZMÉNYEK:
 • a teljes jegy árából diákoknak minimum 30 %
 • a teljes jegy árából dolgozóknak minimum 15 %
 Kedvezmények érvényesítése:
A jegyeket a kedvezményre jogosultak a zenekar székházában (1094, Páva utca 10-12.), a diákigazolvány vagy dolgozói belépőkártya felmutatásával előre egyeztetett időpontban vehetik át. 

 

Múzeumok

Múzeum elérhetősége és bemutatása Kedvezmény mértéke, típusa

mucsarnok_kepMűcsarnok

1146 Budapest, Dózsa György út 37.
Telefon: +36 1 460 7000
weboldal: http://www.mucsarnok.hu/

Magyarországon a kortárs képzőművészet kánonformáló nemzeti intézménye a XIX. század vége óta folyamatosan működő Műcsarnok, amelynek legfőbb hivatása a jelenkori magyar művészeti törekvések és a nemzetközi irányzatok legjavának bemutatása. Meghatározó feladata a hazai képzőművészet nemzetközi pozícionálása is – külföldi kiállítások kezdeményezése és publikációk révén. A budapesti Hősök terén található művészeti központ a hazai vizuális kultúra teljes spektrumára nyitottan, életkori és ideológiai kötöttségek nélkül, esztétikai értékek mentén működik.

ÁLLANDÓ KEDVEZMÉNYEK:

Állandó kedvezmény: -20% 

Kedvezmények érvényesítése:

A múzeum jegypénztárában jegyátvételkor a Semmelweis kedvezményre hivatkozva diákigazolvány vagy munkatársi belépőkártya felmutatásával. Egy dolgozó/hallgató maximum 2 db jegyet vásárolhat egyidejűleg. A kedvezmény más kedvezményekkel nem összevonható.

btm_kepBudapesti Történeti Múzeum – Vármúzeum

1014 Budapest, Szent György tér 2. – Budavári Palota “E” épület.
e-mail: kapcsolat@mail.btm.hu 
weboldal: http://www.btm.hu/

A Budapesti Történeti Múzeum Budapest egyik legjelentősebb múzeuma, a főváros történetének dokumentumait, tárgyi emlékeit gyűjti. Központja Budapesten az I., Szent György tér 2. szám alatt található a Vármúzeumban, ahol a középkori várpalota feltárt maradványai és a várostörténeti kiállítások láthatóak. Állandó kiállítások: Ősi népek, antik kultúrák;  Gótikus szobrok a budai királyi palotából; A magyar-Anjou címeres selyemkárpit; Buda “a királyi méltóság széke és trónusa” – A középkori királyi palota;  A főváros 1000 éves története.

A Budapesti Történeti Múzeumhoz tartozik az Aquincumi Múzeum, a Kiscelli Múzeum és a Budapest Galéria is. Az állandó kedvezmények első két pontja csak a Vármúzeumra érvényes!  

ÁLLANDÓ KEDVEZMÉNYEK:

 • Semmelweis diákjegy 600 Ft, Semmelweis dolgozói jegy 1200 Ft
 • Családi jegyvásárlás: a felnőtt családtaggal érkező, legfeljebb 2 fő 6-18 éves gyermek részére a belépés ingyenes, ebben az esetben a +1 fő kedvezményes belépés nem érvényesíthető, kivéve, ha a másik felnőtt is az Egyetem dolgozója.
 • A Vármúzeumban vásárolt kedvezményes belépőjeggyel a megvásárlást követő 30 napon belül ingyenes a belépés a társintézményekben található állandó kiállításokra is (Aquincumi Múzeum, Kiscelli Múzeum, Budapest Galéria)

Kedvezmények érvényesítése: 

A múzeum jegypénztárában jegyátvételkor a Semmelweis kedvezményre hivatkozva diákigazolvány vagy munkatársi belépőkártya felmutatásával. Egy dolgozó/hallgató maximum 1+1 db jegyet vásárolhat (kivétel: családi jegyvásárlás). A kedvezmény más kedvezményekkel nem összevonható.

Sportlétesítmények

Sportlétesítmény elérhetősége és bemutatása Kedvezmény mértéke, típusa

web-3006Testnevelési és Sportközpont, Sporttelep

1107  Budapest, Zágrábi utca 14.
telefon: 215-93-37, 264-1408
porta: 262-5529
mobil: 06-20-825-0667 weboldal: http://semmelweis.hu/sportkozpont/

A Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sportközpontja irányítja az ÁOK, a FOK,  a GYTK és az EKK hallgatói részére a kötelező testnevelést, valamint a tanórán kívüli sportot, emellett a munkatársak és a hallgatók számára számos szabadidős sportlehetőséget is biztosít ingyenesen, vagy kedvezményes áron.

ÁLLANDÓ KEDVEZMÉNYEK:

Kedvezményes ping-pong, röplabda, kosárlabda, tollaslabda, floorball és foci lehetőség. Kedvezményesen teniszezni egy salakos és két műfüves pályán lehet a Zágrábi úton illetve átmenetileg az Építők sporttelepe is rendelkezésre áll. Részletek:

erzsebeti_uszodaESMTK Pesterzsébeti Uszoda

1204  Budapest, Zodony utca 1.
telefon: 920-0155
e-mail: info@esmtkuszoda-pesterzsebet.hu
weboldal: http://www.esmtkuszoda-pesterzsebet.hu

A Pesterzsébeti Uszoda kellemes környezetben várja úszni, sportolni, kikapcsolódni vágyó vendégeit! Szolgáltatások: 33 m-es verseny medence, 20 m-es tanmedence, wellness részleg, úszásoktatás, vizilabdaoktatás, szinkronúszás, aquafittness, elkülönített parkoló, bicikli tároló,  születésnapi rendezvények medencebérléssel.

ÁLLANDÓ KEDVEZMÉNYEK:

Az ingyenes uszodai belépést a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar (ÁOK), Gyógyszertudományi Kar (GYTK), Fogorvostudományi Kar ( FOK), Egészségügyi Közszolgálati Kar ( EKK) és a Doktori Iskola hallgatói vehetik igénybe az érvényes diákigazolvány felmutatásával. 

Az egyetem munkatársai kedvezményes bérletet vásárolhatnak a maguk és családtagjaik részére is. A 10 alkalmas bérlet ára 7.000.- Ft. A bérletvásárlással kapcsolatban az uszodával történt előzetes időpont egyeztetést követően van lehetőség. Az uszodában Tánczos Tünde koordinátort kell keresni, a 920-0155 telefonszámon, vagy az esmtk.uszoda@gmail.com elektronikus levélcímen.

Power Fitness I.

1083 Budapest, Szigony u.13.
Telefon: +06-20-416-3690
weboldal: http://powerfitness1.hu
http://facebook.com/powerfitnessbudapest

A Power Fitness edzőterem 2012-ben nyitotta meg kapuit, célja az volt, hogy a hobbisportolóktól a versenyzőkig mindenki megtalálja a felkészüléséhez szükséges eszközöket. A géppark összeállításakor kiemelt figyelmet fordítottak a minőségre, illetve arra, hogy a különféle, változatos eszközökkel az adott izomcsoportot a lehető leghatékonyabban, több szögből lehessen edzeni.

ÁLLANDÓ KEDVEZMÉNYEK:

A kedvezmény mértéke havi korlátlan bérlet vásárlása esetén 50%.

Szolgáltatások: fitness, kardió, személyi edzés

 

 

Power Fitness III.

1086 Budapest, Baross utca 104.
Telefon: +06-20-416-3690 weboldal:
http://powerfitness3.hufacebook 
http://facebook.com/powerfitnessbudapest3

A Power Fitness 3. 2018 január óta üzemel, ahol főként csoportos foglalkozásokra van lehetőség, mint például az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Funkcionális edzése, TRX, Fit-ball valamint Mobility órák.

ÁLLANDÓ KEDVEZMÉNYEK:

A kedvezmény mértéke havi korlátlan bérlet vásárlása esetén 30%.

Szolgáltatások: fitness, kardió, személyi edzés, csoportos órák
Csoportos edzések: Crosstraining, TRX, fit-ball, mobility

life1-corvin-wellness-klub-portalLife1

CORVIN WELLNESS
1082 Budapest, Futó u. 48-50. NYUGATI FITNESS
1066 Budapest, Nyugati tér 1-2. (II.-III.emelet)
weboldal: http://life1.hu/

A Life1 Corvin Wellness prémium klub 2011-ben nyitotta meg kapuit az új-belváros szívében, a Corvin sétányon. A széleskörű fitness szolgáltatások mellett a belvárosban egyedüli uszodának, az egyedi környezettel rendelkező wellness&spa részlegnek, valamint a magasan kvalifikált szakmai csapatnak köszönhetően mára a Life1 Corvin Wellness Budapest egyik legkedveltebb és leglátogatottabb fitness létesítményéve vált.

ÁLLANDÓ KEDVEZMÉNY:

Minden dolgozónak és hallgatónak az egész napos havi fitness – wellness – aerobik (all in) bérlet ára 19 %-os kedvezménnyel vehető igénybe. A kedvezményes bérlet napi kétszeri belépésre jogosít mind a két helyszínre, tartalmazza a fitness és wellness részleg, valamint a szaunák használatát és a csoportos órákon való korlátlan részvételt.

A bérlethez ingyenes parkolás jár a Life1 elhagyását követő 15 percig (a parkoló kapacitásáig vehető igénybe). A kedvezményes bérlet érvényességi ideje: 30 nap.

crossfitCrossFit Trafo

1089 Budapest, Korányi S. u. 3/b.
telefon: 785 1634, 06-30-204-1180 weboldal: www.crossfittrafo.com
e-mail: info@crossfittrafo.com
https://www.facebook.com/crossfittrafo

A CrossFit Trafo egy erő és kondíció fejlesztő edzőterem. Budapest belvárosában közel 500 m2-en, minőségi eszközökkel felszerelve biztosít mindent a hatékony és élvezetes, kompromisszum mentes CrossFit edzésekhez. Az edzésprogramunkkal széleskörűen használható és kézzelfogható fittségre tehet szert a sportolók széles skálája.

ÁLLANDÓ KEDVEZMÉNYEK:

Korlátlan havi tagság vásárlása esetén 15% kedvezmény

atmaAtma Center Jógastúdió

1085 Budapest, Üllői út 6.
Telefon: 06-30-951-3107
E-mail: info@atmacenter.hu
weboldal: http://atmacenter.hu/

Hátfájásra, gerincpanaszokra, stresszoldásra, betegségek megelőzésére és az egészséges állapot megtartására a jóga az egyik leghatékonyabb módszer. Az Atma Center Jógastúdiók Pesten a Kálvin téren, Budán a Széll Kálmán téren várják a jógázni vágyókat több, mint 10 féle hot és normál hőmérsékletű jógaórával, kezdőtől a haladó szintig.

ÁLLANDÓ KEDVEZMÉNYEK:

A kedvezmény mértéke 8, 10, 12 alkalmas jógabérlet vásárlása esetén 10%.

Millennium_WellnessMillennium Wellness

1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 8.
telefon: +36 30 521 8800
e-mail: info@millenniumwellness.hu
weboldal: http://millenniumwellness.hu/

Minden sportolni, kikapcsolódni vágyót vár a Millennium Wellness. Mit talál nálunk? 30 db tévével felszerelt Life Fitness kardiógép, legmodernebb erősítőgépek és szabadsúlyok, Cross Training állvány, 2 aerobik terem, spinning terem 30 db teremkerékpárral, havi 300 csoportos óra. Wellness részleg: finn szaunák, gőzkabin, jacuzzi és wellness terasz.

ÁLLANDÓ KEDVEZMÉNYEK:

egyszeri belépésre jogosító jegy esetén: 10% bérlet vásárlása esetén: 10%

A kedvezményes belépők a következő szolgáltatásokat tartalmazzák: fitness terem használat, 1 választott aerobik óra, wellness részleg korlátlan használat. A kedvezmény nem vonatkozik a Sportlétesítmény kedvezményes napi jegyére és kedvezményes havi bérletére, melyek 6:00-tól 15:00-ig történő belépéssel érvényesek.

Yacht Rent Balaton

http://yachtrentbalaton.hu/

Két órás sétahajózás vagy akár többnapos vitorlástúra a Balatonon. Hajó és túravezető ingyenesen biztosított. 

Az egyetem hallgatói, dolgozói és családtagjaik számára a 20 %-os kedvezményes áron túlmenően még további 15 % kedvezmény igénybe vehető!

Részletek a Sportközpont honlapján…

aycmAll You Can Move Sportpass

1053 Budapest Károlyi utca 11.
telefon: +36 1 445 1563
e-mail: info@allyoucanmove.hu
weboldal: http://allyoucanmove.hu/

Az All You Can Move (röviden: AYCM) SportPass, egy multifunkcionális, átalánydíjas sportbérlet, melynek segítségével a naponta más-más mozgásformát próbálhat ki vagy gyakorolhat. 

A sportbérlet igénylése és működése

Az AYCM hatféle csomagja közül (XS-től XXL-ig) választani. Sportpass kártyát csak a Semmelweis Egyetem alkalmazottja igényelhet. A csomagok közötti különbség a havi tagdíj – mely kártyaigényléstől számítva tárgy év végéig tartó hűségidővel fizetendő – és a látogatható létesítmények száma. A kártya névre szól, nem átruházható és naponta egy létesítményben egy napijegyes/alapáras szolgáltatásra lehet felhasználni. 

aycmSportkártya

1024 Budapest, Margit krt. 11. félemelet 1.
telefon: +36 1 368 5419, +36 20 533 8202 
e-mail: info@sportkartya.hu
weboldal: http://sportkartya.hu/

A Sportkártya egy olyan sportbérlet, amivel közel 400 magyarországi sportlétesítményben lehet sportolni változatosan egy átlagos, havi edzőtermi bérlet áráért. 

További információk erre a linkre kattintva érhetők el…

A saját igényeket legjobban kielégítő Sportkártya csomagot kizárólag a Semmelweis Alumni tagjaként lehet igényelni átlagosan 35% kedvezménnyel.

 

Hírlevél

Amennyiben szeretne rendszeres értesítést kapni az új és aktuális kedvezményekről, iratkozzon fel hírlevelünkre.

IDŐSZAKOS KEDVEZMÉNYEK


Tovább az összes  korábbi kulturális kedvezményhez →

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.