Helyszín: A leírásnak megfelelően, ld. program

Dátum: 2018.04.05.

{"name":"SIASTOK 2018", "description":"

Időpont: 08:00 Sürgősségi, Intenzív Terápiás, Aneszteziológiai Szakterületek  és Társszakmák Országos Konferenciája A Semmelweis Egyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinika szervezésében 2018 tavaszán, immár kilencedik alkalommal kerül sor a SIASTOK megrendezésére. A kongresszusi szezon aneszteziológiai nyitórendezvénye az évek során a változatlanul magas szakmai minőség, ugyanakkor a szakmai újítások, fejlesztő változások szimbólumává lett. Ez a szakmai evolúció idén a tematikán túl a kongresszus…



A leírásnak megfelelően", "startDate":"2018-04-05", "endDate":"2018-04-07", "startTime":"08:00", "endTime":"18:00", "location":"A leírásnak megfelelően", "options":["Apple","Google","iCal","Microsoft365", "MicrosoftTeams", "Outlook.com"], "timeZone":"Europe/Budapest", "iCalFileName":"SIASTOK 2018", "label":"Naptárba"}

Időpont: 08:00

Sürgősségi, Intenzív Terápiás, Aneszteziológiai Szakterületek  és Társszakmák Országos Konferenciája

A Semmelweis Egyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinika szervezésében 2018 tavaszán, immár kilencedik alkalommal kerül sor a SIASTOK megrendezésére. A kongresszusi szezon aneszteziológiai nyitórendezvénye az évek során a változatlanul magas szakmai minőség, ugyanakkor a szakmai újítások, fejlesztő változások szimbólumává lett. Ez a szakmai evolúció idén a tematikán túl a kongresszus megváltozó címében is megmutatkozik. 
A SIASTOK mozaikszó mögött már nem a ,,Semmelweis Egyetem Intenzív Terápiás, Aneszteziológiai és Sürgősségi Továbbképző Orvos Kongresszus” hanem a ,,Sürgősségi, Intenzív Terápiás, Aneszteziológiai Szakterületek és Társszakmák Országos Konferenciája” jelentés található.

Az elmúlt 9 évben – az indító 2010-es kongresszus mottójaként választott, fent olvasható H.Ford idézetnek megfelelően – szisztematikusan országos és nemzetközi hálózatot építettünk fel az aneszteziológia-intenzív terápia, sürgősségi- és katasztrófa orvostan és a minket körülvevő társzakmák között.
Szakmánk fejlődésének kulcsa és motivátora az orvostudomány szakágaival együtt, azokkal szimbiózisban történő önképzés. Ehhez nélkülözhetetlen az adott szakág kihívásainak, fejlesztéseinek beható ismerete. A kongresszus kurzusok és előadások formájában teremt lehetőséget a társszakmák hiteles és elismert képviselői és köztünk párbeszéd, interakció és együtt dolgozás kialakítására. A rendezvény a maga nemében egyedi, hisz számos aneszteziológiai és intenzív terápiás hazai és nemzetközi rendezvény közül válogathatunk, azonban igen kevés lehetőség van (ha egyáltalán létezik) a szakmailag kevésbé ismert, de a mindennapi multidiszciplináris tevékenységünkhöz nélkülözhetetlen szakismeretek szakág specifikus megszerzésére.

A kongresszus idei csemegéi közül csak néhányat említve:

  • Védőoltások intenzív terápia szemszögéből: mely védelem adható betegeinknek és az egészségügyi ellátó személyzetnek?
  • Onkológia intenzív terápiás vonatkozásai: mit érdemes tudnunk az onkológiai diagnosztikáról, a citosztatikumokról, immunszuppresszióról?
  • Mellkassebészet újításai: septicus góctalanítás lehetőségei, minimálinvazív technikák, drainálás, mellkasszívás kivitelezésének változásai
  • Új gyógyszerek a páston
  • Fejlődő mikrobiológiai diagnosztika
  • A tartalékos katasztrófaorvos – mi történik ha mennünk kell?
  • Gyógytornászok szerepe – fókuszban az izom: myopathiák az ITO-n, a mozgás, mint gyógyszer kritikus helyzetekben
  • Pulmonalis hypertonia multidiszciplináris szemlélettel (a pulmonológus, kardiológus, szívsebész, aneszteziológus csapatmunkája) n Új elvek a gyógyításban, a prevenció lényege: oktatás, sport és táplálkozás

Természetesen a megújuló szakmai irányelvek sem maradhatnak ki a tematikából, így frissíthetjük tudásunkat az intraoperatív monitorozás, sedatio területén is. A csütörtöki hands on workshopok a regionális anesztézia, klinikai táplálás, noninvazív lélegeztetés, haemostasis menedzsment tematikában nyújtanak alapos továbbképzést az érdeklődőknek.

A kongresszus helyszíne idén is a kellemes légkört biztosító Ramada Resort Aquaworld.

Időpont: 2018.04.05-07.

A program itt található:  http://www.convention.hu/Rendezveny/Reszletek/SIASTOK2018

Vissza az Eseménynaptárba