Helyszín: Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinika, Budapest Mária u. 41.

Dátum: 2018.01.19.

{"name":"BőrŐrök – tájékoztató előadás sorozat", "description":"

A fiatalkorúak bőrápolást illető tájékozatlansága, a bőrrákok egyre gyakoribbá válása, a tetoválás és a piercing kritikátlan terjedése, ezek szövődményeinek nem-ismerete, valamint az elmúlt években a fiatal nemibetegek arányának növekedése is alátámasztotta azt az igényt, hogy szükséges a fiatalok bőrgyógyászati ismereteinek bővítése, szexuális felvilágosítása, megóvása a környezeti ártalmaktól, bőrkárosító divatirányzatoktól, valamint a nemi fertőzésektől. Ezért egy…



Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinika", "startDate":"2018-01-19", "endDate":"2018-01-19", "startTime":"10:00", "endTime":"10:00", "location":"Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinika", "options":["Apple","Google","iCal","Microsoft365", "MicrosoftTeams", "Outlook.com"], "timeZone":"Europe/Budapest", "iCalFileName":"BőrŐrök – tájékoztató előadás sorozat", "label":"Naptárba"}

A fiatalkorúak bőrápolást illető tájékozatlansága, a bőrrákok egyre gyakoribbá válása, a tetoválás és a piercing kritikátlan terjedése, ezek szövődményeinek nem-ismerete, valamint az elmúlt években a fiatal nemibetegek arányának növekedése is alátámasztotta azt az igényt, hogy szükséges a fiatalok bőrgyógyászati ismereteinek bővítése, szexuális felvilágosítása, megóvása a környezeti ártalmaktól, bőrkárosító divatirányzatoktól, valamint a nemi fertőzésektől. Ezért egy nagy népszerűségnek örvendő, a bőr- és nemigyógyászat bizonyos, a fiatalokat közvetlenül érintő témáit felölelő tájékoztató előadás sorozatot indít a klinika Prof. Dr. Sárdy Miklós kezdeményezésére. A 2017. évi Kutatók Éjszakája rendezvényhez idén először csatlakozott a Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinika, ahol nagy sikerrel tartottak fiatal szakorvosaink tájékoztató előadásokat.  Mindez alátámasztja azt az igényt, hogy szükség van a 10-20 év közötti fiatalok felvilágosítására.

  1. novemberében a klinikán megalakult a BőrŐrök csapata elindítja egészségprogramját.

BőrŐrök:        Prof. Dr. Sárdy Miklós, igazgató, ötletgazda

                        Dr. Kuroli Enikő, bőrpatológus

                        Dr. Kovács Anikó, bőrgyógyász szakorvos

                        Bencés Ilona, klinikai vezető ápoló

                        Dr. Hodossy-Virágh Andor, bőrgyógyász rezidens

                        Dr. Tamási Béla, bőrgyógyász szakorvos

Elsősorban Budapest VIII. és IX. kerületei középiskoláinak diákjait hívjuk és várjuk kísérő tanáraikkal együtt 2018 I. félévében a következő alkalmakra:

  • január 19. (péntek)
  • február 16. (péntek)
  • március 9. vagy 10. (péntek vagy szombat-munkanap)
  • április 20. vagy 21. (péntek vagy szombat-munkanap)

Regisztrációt 2017. december 17-ig fogadunk a http://bit.ly/bororok oldalon.

Az előadások helyszíne: a Bőrklinika udvari tanterme (kb. 200 fős befogadó képességgel).

 

Az egészségprogram főbb témakörei: fényvédelem, anyajegyek, bőrrákok, tetoválás és testékszerek, bőrhigiénia, szexuális úton terjedő betegségek, arcápolás. A programsorozat várhatóan folytatódik majd. Részvétel minden diák és tanár számára ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, a hely biztosításának érdekében.

További információt ide kattintva talál.

Vissza az Eseménynaptárba