Helyszín: Nagyvárad téri Elméleti Tömb, 1089 Budapest, Nagyvárad tér 4.

Dátum: 2017.10.12.

{"name":"Erasmus 30 – Világjáró napok", "description":"

Az Erasmus 1987-ben indult felsőoktatási csereprogramként azzal a céllal, hogy a hallgatók megtapasztalják, milyen egy másik országban élni és tanulni. Az azóta eltelt időben a program folyamatosan fejlődött, és ma a 2014 óta futó Erasmus+ számos további egyéni és intézményi lehetőséget kínál az önkéntességtől a szakmai gyakorlaton át a nemzetközi projektekig. Az elmúlt 30 évben több mint…



Nagyvárad téri Elméleti Tömb", "startDate":"2017-10-12", "endDate":"2017-10-12", "startTime":"00:00", "endTime":"23:59", "location":"Nagyvárad téri Elméleti Tömb", "options":["Apple","Google","iCal","Microsoft365", "MicrosoftTeams", "Outlook.com"], "timeZone":"Europe/Budapest", "iCalFileName":"Erasmus 30 – Világjáró napok", "label":"Naptárba"}

Az Erasmus 1987-ben indult felsőoktatási csereprogramként azzal a céllal, hogy a hallgatók megtapasztalják, milyen egy másik országban élni és tanulni. Az azóta eltelt időben a program folyamatosan fejlődött, és ma a 2014 óta futó Erasmus+ számos további egyéni és intézményi lehetőséget kínál az önkéntességtől a szakmai gyakorlaton át a nemzetközi projektekig. Az elmúlt 30 évben több mint 9 millióan vettek részt az Erasmus programban, 2020-ig további 2 millió embernek kínál lehetőségeket Európában és az egész világon.

A Semmelweis Egyetem közel 20 éve csatlakozott a népszerű mobilitási programhoz, amelyben egyetemünkről is egyre nagyobb számban vesznek részt hallgatók és oktatók. Joggal ünnepelhetünk mi is: 2006 óta átlagosan évente 125 hallgató utazott az Erasmus program segítségével külföldre, és töltötte ott tanulmányainak vagy szakmai gyakorlatának egy részét.

Szeretettel meghívjuk a 2017. október 11-12-ei születésnapi konferenciára és workshopra, ahol a program keretében elért sikerekről és kihívásokról hallhatunk.

Hallgatók és oktatók osztják meg velünk a programmal kapcsolatos élményeiket, tapasztalataikat, továbbá bemutatjuk a Semmelweis Egyetemen az oktatók számára is elérhető mobilitási programokat, nemzetközi tapasztalatszerzési lehetőségeket előadások és kerekasztal-beszélgetés formájában.

Megtisztelő jelenlétére számítunk!

Helyszín: Nagyvárad téri Elméleti Tömb (1089 Budapest, Nagyvárad tér 4.)

Szervezők: Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatósága (NKI), HÖK, IÖCS, ESN, HUPSA, MFHE, BOE

TERVEZETT PROGRAM:

1.nap: Hallgatói szervezetek kiállítása az aulában

16.00   Megnyitó védnöki beszéd: Dr. Szél Ágoston rektor

16.15   Tempus Közalapítvány előadása: Bokodi Szabolcs, felsőoktatási vezető

16.45   Előadás a nemzetközi kapcsolatokról: Dr. Pop Marcel igazgató, NKI

17.00   Hallgatói szervezetek bemutatkozása (Hupsa, HÖK, BOE, ESN, MFHE)

17.20   Kávészünet

17.40   Rövid oktatói előadás, a mobilitás előnyei (Dr. Kellermayer Miklós igazgató, Biofizikai és Sugárbiológiai Intézet, Dr. Béni Szabolcs igazgató, Farmakognóziai Intézet, Dr. Terebessy András adjunktus, volt intézményi Erasmus koordinátor, Népegészségtani Intézet, Dr. Kiss András igazgató, II. Sz. Patológiai Intézet)

19.00   Fogadás

2.nap: Hallgatói szervezetek és mobilitási programok kiállítása az aulában

16.00   Bevezető Erasmus+ előadás (F. Tóth Katalin, intézményi Erasmus koordinátor)

16.30   Kerekasztal-beszélgetés az Erasmus programról (Dr. Molnár Miklós dékánhelyettes, Általános Orvostudományi Kar, Dr. Tóth Zsuzsanna igazgató, Konzerváló Fogászati Klinika, Dr Tétényi Péter egyetemi adjunktus, Szerves Vegytani Intézet, Dr. Hollós Sándor főiskolai tanár, Egészségtudományi Kar Oxiológia és Sürgősségi Ellátás Tanszék, Dr. Pop Marcel igazgató Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatósága, Dr. Borján Eszter adjunktus, Egészségtudományi Kar Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikai Ismeretek Tanszék, hallgatói szervezetek vezetői, Erasmus ALUMNI tagok)

17.30   Kávészünet

16.00   Workshop az aulában (Erasmus+, Campus Mundi, NKI által koordinált pályázatok, CEEPUS, Stipendium Hungaricum, Students Exchange, Egészségtudományi Kar csereprogramjai, BOE által szervezett mobilitási programok)

19.00   Eurodinner

 

Vissza az Eseménynaptárba