Helyszín: Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika, Budapest Balassa utca 6.

Dátum: 2017.03.22.

{"name":"Bálint-csoport a Semmelweis Egyetem munkatársai számára", "description":"

Időpont: 17:00 Az egyetemi Bálint-csoport április végéig átmenetileg nyitott az új tagok csatlakozására! Jelentkezni a bejegyzés alján található elérhetőségen lehetséges. BÁLINT  – CSOPORT a Semmelweis Egyetemen Az egyetemen 2016 szeptembere óta kétheti rendszerességgel, zárt csoportként működő Bálint-csoport átmenetileg – néhány alkalom erejéig – nyitott olyan új jelentkezők, potenciális csoporttagok (bármilyen segítő) részére, akik vállalni tudják…



Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika", "startDate":"2017-03-22", "endDate":"2017-03-22", "startTime":"17:00", "endTime":"18:30", "location":"Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika", "options":["Apple","Google","iCal","Microsoft365", "MicrosoftTeams", "Outlook.com"], "timeZone":"Europe/Budapest", "iCalFileName":"Bálint-csoport a Semmelweis Egyetem munkatársai számára", "label":"Naptárba"}

Időpont: 17:00

Az egyetemi Bálint-csoport április végéig átmenetileg nyitott az új tagok csatlakozására!

Jelentkezni a bejegyzés alján található elérhetőségen lehetséges.

BÁLINT  – CSOPORT
a Semmelweis Egyetemen

Az egyetemen 2016 szeptembere óta kétheti rendszerességgel, zárt csoportként működő Bálint-csoport átmenetileg – néhány alkalom erejéig – nyitott olyan új jelentkezők, potenciális csoporttagok (bármilyen segítő) részére, akik vállalni tudják a rendszeres részvételt, a nyári szünetig elköteleződnek és a Semmelweis Egyetem dolgozói.

Mi az a Bálint-csoport?
A Bálint-csoport alapvetően szakmai problémákra, kérdésekre fókuszáló, ugyanakkor interdiszciplináris esetmegbeszélő csoport, melynek középpontjában az orvos-beteg vagy segítő-kliens kapcsolat, ezen belül is az érzelmileg megterhelő esetek és szituációk állnak.
A támogató és nyitott légkörű csoport lehetőséget nyújt a konfliktushelyzetek elemző megbeszélésére, hosszú távon segítve a kommunikáció, szakmai és személyes kompetencia fejlődését, az önismeret mélyülését, valamint a konfliktuskezelési repertoár gazdagítását.

Miért jó az a Bálint-csoport?
„A Bálint-csoport hiánypótló az életemben. Mind átélünk diagnosztikai kétségeket, vagy küzdünk kommunikációs nehézségekkel, vagy egyszerűen olyan történetekbe keveredünk a munkavégzés során, amelyek megviselnek. Mindezekből indulatok, kétségek, kérdések keletkeznek; és ezek további fáradtság és új hibák forrásai lehetnek; az elviselhetetlen szintig terhelhetik meg benti és otthoni emberi kapcsolatainkat. A Bálint-csoportban abban segít, hogy, hogy megismerem mások véleményét, megoldásötleteit az engem foglalkoztató helyzetről. A közösséghez tartozás is jó élmény. Mégis, a legfontosabbnak azt tartom, hogy teret és jogosultságot ad a fenti érzéseknek és gondolatoknak. Pont azokat a dolgokat lehet ott megbeszélni, amelyek túl személyesek a munkahelyre és túl munkahelyiek otthon a „végremegintlátlak” vacsora mellé. Ezért nemcsak hasznosnak, de nagyon professzionális és vagány dolognak is tartom a Bálint-csoportot. Kíváncsiságból mentem el, nem gondoltam, hogy ennyire „be fog jönni”.”

Helyszín
A Semmelweis Egyetem Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinikája
(alagsor, videolabor)

Időpont
Következő alkalom:
2017 március 22. szerda 17:00-18:30, majd kéthetente

Költség
A Semmelweis Egyetem dolgozói számára ingyenes

Jelentkezés
e-mailben vagy telefonon

Kapcsolat
Dr. Farkas Kinga,
pszichiáter, családterapeuta,
Bálintcsoport-vezető
e-mail:
farkas.kinga@med.semmelweis-univ.hu
telefon: +36-20/666-3519

Vissza az Eseménynaptárba