Helyszín: A leírásnak megfelelően, ld. program

Dátum: 2017.12.30.

{"name":"Ötpróbázz Sztárokkal! – Szilveszteri Vizesgála", "description":"

Időpont: 09.00-17.30 Helyszín: TÜSKE USZODA A meghívó ide kattintva is letölthető. Az Olimpiai Ötpróba programsorozat szervezésében nagyszabású úszóeseménnyel zárjuk a 2017-es esztendőt. A FINA vizes világbajnokság jegyében telt nyár után, decemberben újra a vízé és a vizes sportolóké lesz a főszerep. Ötpróbázóink számára kiváló lehetőséget nyújt az esemény arra, hogy a 60 pont elérése még…



A leírásnak megfelelően", "startDate":"2017-12-30", "endDate":"2017-12-30", "startTime":"09:00", "endTime":"17:30", "location":"A leírásnak megfelelően", "options":["Apple","Google","iCal","Microsoft365", "MicrosoftTeams", "Outlook.com"], "timeZone":"Europe/Budapest", "iCalFileName":"Ötpróbázz Sztárokkal! – Szilveszteri Vizesgála", "label":"Naptárba"}

Időpont: 09.00-17.30

Helyszín: TÜSKE USZODA

A meghívó ide kattintva is letölthető.

Az Olimpiai Ötpróba programsorozat szervezésében nagyszabású úszóeseménnyel zárjuk a 2017-es esztendőt. A FINA vizes világbajnokság jegyében telt nyár után, decemberben újra a vízé és a vizes sportolóké lesz a főszerep.

Ötpróbázóink számára kiváló lehetőséget nyújt az esemény arra, hogy a 60 pont elérése még közelebb kerüljön hozzájuk. Az úszás nyíltvízi szakága sokakban félelmet ébreszt, így most mindenki számára esély kínálkozik arra, hogy értékes Ötpróba-pontokért medencében teljesítse az 500 vagy 1500m-es távot december 30-án 10.00-14.00 óra között. Az úszás nevezés díja: 1. 000,-Ft, mely AJÁNDÉK ÚSZÓSAPKÁT és ÖTPRÓBA REGISZTRÁCIÓT tartalmaz.

Ezúttal a tét, vagyis a küzdelem és a legjobb helyezések megszerzése helyett az élményszerzésen és az együttsportoláson lesz a hangsúly az ÖTPRÓBÁZZ SZTÁROKKAL! esemény délutáni műsorán. Olimpiai, világ – és Európa-bajnok sportolóink a versenyzés után, ezúttal a gálának eleget téve jelennek meg a rendezvényen, népszerűsítve ezzel a vizes sportokat, melyek Magyarország legsikeresebb sportágai közé tartoznak. A gálára early bird jegy vásárolható, december 15-ig, 2.990,-Ft-ért, ezt követően 3.990,-Ft lesz a délutáni műsor ára. A gála teljes bevételét jótékony célra fordítjuk: az egyik felét a Kolonics György Alapítványnak ajánljuk fel, a hazai kajak-kenu utánpótlás támogatására, a másik fele az Aritmia Kutatás-Gyógyítás Alapítványhoz kerül, segítve az életveszélyes kamrai ritmuszavarok és az azok hátterében álló megbetegedések gyógyítását.

Az esemény arcai:

  • Kiss Gergely: háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, ÖTPRÓBA futó nagykövet
  • Storcz Botond: háromszoros olimpiai bajnok kajakos, ÖTPRÓBA kajak-kenu nagykövet
  • Cseh László: olimpiai ezüst- és bronzérmes úszó, ÖTPRÓBA úszó nagykövet

Program:

09.00 Nyitás

10.00-14.00 Úszás 500m és 1500m

Olimpiai Ötpróba pontszerzési lehetőséget biztosítunk Ötpróba tagjainknak    500 és 1500m-es úszáson, mellyel 1 és 2 ponttal gazdagodhatnak a teljesítők.

Több mint 1400 főnek tudunk helyet biztosítani a jelentkezésre. Az uszodában 10 sávon úszhatnak az ötpróbázok, akiknek az eredményét chip-es időméréssel és kézi távméréssel rögzítjük.

13.00 és 13.45 közötti idősávban sportolási és pontgyűjtési lehetőséget biztosítunk parasportolók részére is.

Az esemény azok számára is nyitott, akik még nem tagjai az Ötpróba programsorozatnak. A nevezési díj ajándék regisztrációt tartalmaz, így azonnal megkezdheti az úszással a pontok gyűjtését a garantált nyereményekért.

09.00-15.00 Szűrővizsgálat

Az ÖTPRÓBÁZZ SZTÁROKKAL! eseményen lehetőséget biztosítunk a nevezők részére, hogy egy ingyenes sportolói vizsgálaton vegyenek részt. A szűrést Dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika igazgatója és csapata végzi.

A szabadidő-sportolóknak is nagy szükségük van átfogó egészségszűrésre, hogy a lehető legnagyobb biztonságban végezhessék kedvenc időtöltésüket. Rendszeres kivizsgálásokkal ugyanis megelőzhetőek a betegségek.

14.30 Kapunyitás a délutáni vizesgála eseményre

A gála programja:

15.00 Megnyitó Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, illetve Dr. Kiss Gergely, Cseh László és Storcz Botond olimpiai bajnokok részvételével

15:15-15:40 Csak egy maradhat! úszóparádé

Bajnok mindig csak egyvalaki lehet – ezúttal sem lesz másképp! 13 Európa- és világbajnok úszófenomén méri össze tudását, hogy kiderüljön, ki a legfürgébb. Aki lemarad, kimarad: a leglassabbak minden futamnál egymás után esnek ki a versenyből, így mindig lesz kiért izgulnod. A női futam résztvevői: Szilágyi Liliána (ifjúsági olimpiai és Európa-bajnok), Késely Ajna (junior világ- és Európa-bajnok), Jakabos Zsuzsanna (Európa-bajnok, olimpikon), Verrasztó Evelyn (Európa-bajnok, olimpikon). Férfi versenyzők: Cseh László (olimpiai ezüst- és bronzérmes), Verrasztó Dávid (2x-es világbajnoki ezüstérmes, 2x-es Európa-bajnok), Bernek Péter (világ- és Európa-bajnok), Milák Kristóf (világbajnoki ezüstérmes), Kozma Dominik (világbajnok, EB bronzérmes), Németh Nándor (junior világ- és Európa-bajnok), Kenderesi Tamás (olimpiai bronzérmes, ifjúsági olimpiai bajnok)

15:40-15:50 Búvárúszás-bemutató

Legjobb búvárúszóink most megmutatják, milyen nagy élet van a víz alatt: 50 m-es távokat teljesítenek villámtempóban.

16:15-16:30 Kajakfutam bajnokokkal

Európa- és világbajnok kajakosaink ezúttal különleges terepen, a medencében szelik a habokat, és küzdenek fej fej mellett a győzelemért. Szurkolj értük a 80 m-es női és férfi futamokon! Versenyzőink, akik összesen 15 olimpiai aranyéremmel büszkélkedhetnek: Kozák Danuta (5x-ös olimpiai bajnok), Szabó Gabriella (3x-os olimpiai bajnok), Kammerer Zoltán (3x-os olimpiai bajnok), Storcz Botond (3x-os olimpiai bajnok), Dombi Rudolf (olimpiai bajnok)

15:50-16:00 Szinkronúszás-bemutató

Művészi, zenés koreográfiák, könnyed nőiesség és virtuóz mozdulatok víz alatt és fölött.

16:00-16:15 Kajakpóló- és szlalombemutató

A Vidra Sportegyesület kajakpóló meccse egy mesterséges akadályokkal teleépített medencében.

16:35-16:45 Sárkányhajók bevetésen

A medencés sárkányhajózás  úgy működik, mint a kötélhúzás: erősebbnek kell lenni a szemben elhelyezkedő ellenfeleknél. Itt viszont nem elhúzni, hanem eltolni kell a vetélytársakat. Versenyzők: Storcz Botond (3x-os olimpiai bajnok), Dr. Kiss Gergely (3x-os olimpiai bajnok), Kőbán Rita (2x-es olimpiai bajnok), Vajda Attila (olimpiai bajnok), Pulai Imre (olimpiai bajnok), Cseh László (olimpiai ezüst- és bronzérmes)

16:50-17:20 Vízilabda-virtuózok

Az elmúlt 20 év olimpiai-, világ-, és Európa-bajnoki érmes pólósai játszanak egy barátságos, 4×5 perces kispályás meccset. A sztárok, akikért szurkolhatsz: Dr. Kiss Gergely (3x-os olimpiai bajnok), Hosnyánszky Norbert (olimpiai bajnok), Decker Ádám (világbajnok), Decker Attila (világbajnok), Manhercz Krisztián (világbajnoki ezüstérmes), Tóth Márton (EB ezüstérmes), Bisztricsányi Dávid (EB bronzérmes), Kásás Tamás (3x-os olimpiai bajnok), dr. Steinmetz Ádám (olimpiai bajnok)

17:20-17:30 Deniz minikoncert

A rapper előadja Halhatatlanok című dalát, amit a rekordmennyiségű érmet szerző magyar olimpikonok lenyűgöző teljesítménye ihletett.

 

Vissza az Eseménynaptárba