Helyszín: ,

Dátum: 2014.07.26.

{"name":"HEPATITIS VILÁGNAP 2014.", "description":"

HEPATITIS VILÁGNAP 2014. 2014. július 26-án a Hepatitisz Világnapja alkalmából a Vírusos Májbetegek Országos Egyesülete (VIMOR) egy országos felvilágosító és szűrőkampányt szervez. A rendezvény célja a lakosság felvilágosítása a vírushepatitiszekről, a tévhitek eloszlatására és fertőzött betegek felkutatása. Az esemény időszerűségét a következő tényezők támasztják alá: Magyarországon a 40.000 kezelést igénylő krónikus C vírus hepatitises beteg…



", "startDate":"2014-07-26", "endDate":"2014-07-26", "startTime":"00:00", "endTime":"00:00", "location":"", "options":["Apple","Google","iCal","Microsoft365", "MicrosoftTeams", "Outlook.com"], "timeZone":"Europe/Budapest", "iCalFileName":"HEPATITIS VILÁGNAP 2014.", "label":"Naptárba"}

HEPATITIS VILÁGNAP 2014.

2014. július 26-án a Hepatitisz Világnapja alkalmából a Vírusos Májbetegek Országos Egyesülete (VIMOR) egy országos felvilágosító és szűrőkampányt szervez.

A rendezvény célja a lakosság felvilágosítása a vírushepatitiszekről, a tévhitek eloszlatására és fertőzött betegek felkutatása. Az esemény időszerűségét a következő tényezők támasztják alá:
Magyarországon a 40.000 kezelést igénylő krónikus C vírus hepatitises beteg kb. fele tud a betegségéről. A betegek nagy része nem tudja, hogy fertőzött. Jelenleg nincs hazánkban HCV szűrőprogram.
Azok a betegek, akik nem kapnak megfelelő kezelést, azoknál májzsugor és májrák alakul ki. Számítások szerint 2020-ra ezeknek a betegségeknek és szövődményeinek gyógyítása jelentős anyagi terhet fog jelenteni az egészségügynek. A cél a korai felismerés és kezelés.
A közeljövőben kerülnek törzskönyvezésre Európában azok az új gyógyszerek, melyekkel a betegek 90-100%-a meggyógyítható.

A rendezvény lebonyolításában részt vesznek a betegszervezetek és a Hepatológiai Centrumok. Eddigi felkérésünkre 14 vidéki szervezet jelentkezett, valamint a budapesti szervezetek, ami az egész ország szűrését lefedi.

Az alábbi Hepatológiai Centrumok vesznek részt a programban:

AJKA
BÉKÉSCSABA
DEBRECEN
EGER
KAPOSVÁR
MISKOLC
NYÍREGYHÁZA
PÉCS
SZEGED
SZEKSZÁRD
SZÉKESFEHÉRVÁR
SZOLNOK
SZOMBATHELY
ZALAEGERSZEG
BUDAPEST

A rendezvényünk sikere azon múlik, hogy hányan vesznek részt rajta. Kérjük segítségüket abban, hogy vigyék hírünket és minél többen halljanak a kampányról!

A rendezvénnyel kapcsolatban ezen a telefonszámon érdeklődhetnek: 06 20 522-2067
E-mail: vimoregyesulet@freemail.hu

ÖSSZES PLAKÁT_Page_01

 

Vissza az Eseménynaptárba