Tájékoztató a Semmelweis Egyetem munkatársainak és betegeinek a klinikák védelme érdekében a Belső és Külső Klinikai Tömb területén bevezetett új zsilipes beléptetési rendszerről

 

Tisztelt Semmelweis Polgárok! Tisztelt Betegeink!

Annak érdekében, hogy megvédjük klinikáinkat a koronavírust potenciálisan hordozóktól, valamint a későbbiekre felkészülve tehermentesítsük a Sürgősségi Betegellátó Osztályunkat (SBO), mind a Belső, mind a Külső Klinikai Tömb területén zsilipes beléptető rendszert léptetünk életbe 2020. március 23-a, hétfőtől a betegek és a dolgozók számára egyaránt. Az intézkedés értelmében az alábbiakban részletezett módon lehet belépni a tömbök, illetve az egyes betegellátó intézmények területére, minden esetben influenzaszerű tünetekre vonatkozó kérdéseket követően. A beléptetést önkéntes hallgatók segítik. 

A BELSŐ KLINIKAI TÖMB (BKT) és klinikáinak minden utcai bejárata bezárásra kerül, kivéve az alábbi beléptetőpontokat.

Belépés a munkatársak és a gazdasági járművek számára a BKT területére:

  • A dolgozók behajtása gépjárművel és a gazdasági gépjárműbeléptetés a Baross utcai kapun történik (egy kapu dolgozói, egy kapu gazdasági). Dolgozói behajtás kizárólag kártyával, gazdasági forgalom belépése regisztrációt (rendszám, telefonszám) és az influenzaszerű tünetekre vonatkozó megkérdezést követően.
  • Dolgozói és gazdasági gépjárműkiléptetés a Szentkirályi utcai kapun történik.
  • Dolgozói beléptetés gyalogosan a klinikai portákon, illetve a Központi Igazgatási Épület portáján, a II. Sz. Belgyógyászati Klinika és a Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinika esetén a Baross utcai kapun történik, minden esetben az influenzaszerű tünetekre vonatkozó megkérdezést követően!

Belépés betegek részére a BKT területére:

  • Gyalogosan a nem előjegyzett betegek a Baross utca kapun érkezhetnek, az előjegyzett betegek az egyes klinikák portáin (a II. Sz. Belgyógyászati Klinika és a Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinika betegei a Baross utcai kapun).
  • Gépjárművel kísérő nélkül kizárólag mozgáskorlátozott igazolvánnyal a szabad helyek kapacitása függvényében lehet behajtani, kísérővel való érkezés esetén az erre kialakított területen lehetséges a parkolás kizárólag a beteg betegszállítónak történő átadásáig.

Belépés mentővel a BKT területére:

  • A mentők beléptetése a Baross utcai kapun, kiléptetése a Szentkirályi utcai kapun történik.

Térkép betöltése →

A KÜLSŐ KLINIKAI TÖMB (KKT) és klinikáinak minden utcai bejárata bezárásra kerül, kivéve az alábbi beléptetőpontokat.

Belépés a munkatársak és a gazdasági járművek számára a KKT területére:

  • A dolgozók behajtása gépjárművel és a gazdasági gépjárműbeléptetés a X-es kapun (Korányi Sándor utca) történik (egy kapu dolgozói, egy kapu gazdasági). Dolgozói behajtás kizárólag kártyával, gazdasági forgalom belépése regisztrációt (rendszám, telefonszám) és megkérdezést (influenzás tünetek) követően.
  • Dolgozói és gazdasági gépjárműkiléptetés az I-es kapun (Szigony utca) történik
  • Dolgozók gyalogosan az egyes klinikai portákon érkezhetnek munkahelyükre, kikérdezést (influenzás tünetek) követően. Az Urológiai Klinika munkatársai a X-es kapun léphetnek be.

Belépés betegek számára a KKT területére:

  • Gyalogosan az SBO-ra érkező és a nem előjegyzett betegek a Tűzoltókapun (Szigony utca – Apáthy utca sarok) léphetnek be, az előjegyzett betegek a klinikai portákon (Urológiai Klinika esetében belépés a X-es kapun), szintén mindig megkérdezést (influenzaszerű tünetek) követően.
  • Gépjárművel az SBO-ra hozott és a nem előjegyzett betegeket a kísérők a Tűzoltókapun hozhatják be, parkolás az erre kialakított területen kizárólag a beteg betegszállítónak történő átadásáig lehetséges. Előjegyzett beteg kizárólag mozgáskorlátozott igazolvánnyal a szabad helyek kapacitása függvényében hajthat be.

Belépés mentővel a KKT területére:

  • A mentők a Tűzoltókapun hajthatnak be. Pretriage után COVID gyanú negatív és kritikus állapotú COVID gyanú pozitív betegeket az SBO-ra kell szállítaniuk, míg az enyhe, közepes állapotú COVID gyanú pozitív eseteket a Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika épületébe.
  • Mentők számára a kihajtás a Tűzoltókapun vagy az I-es kapun lehetséges

Térkép betöltése →

Mindkét tömb területére érvényes, hogy – a 2020. március 8-tól az országos tisztifőorvos által elrendelt látogatási tilalom értelmében – kísérő nem léphet be, kivéve apás szülés esetén, valamint ha mozgáskorlátozott vagy fogyatékkal élő páciens segítségre szorul.

Ezúton is kérem a szigorú beléptetési rend betartását és köszönöm együttműködésüket.

Budapest, 2020. március 19.

 

Dr. Merkely Béla rektor

 

A betegek belépéséről szóló tájékoztató cikk ide kattintva olvasható.