Kétszer 25 kilométeres gyalogos emléktúrával folytatódott az egyetem alapításának 250. évfordulója alkalmából a Testnevelési és Sportközpont által szervezett szabadidős programsorozat február első hétvégéjén a Vértesben. Az eseményen egyetemi hallgatók és munkatársak is részt vettek.

A 250 km-es, valamint a 100 km-es távot a tanév folyamán több részletben teljesítik a résztvevők. A kétnapos túrákra összesen öt alkalommal várják az érdeklődőket, és négy alkalommal hirdetnek egynapos 20-25 km-es túrákat is. A jubileumi emléktúrasorozat idén  február első hétvégéjén a Vértesben folytatódott egy kétnapos, 50 km-es túrával, az Oroszlány – Gánt – Szárliget útvonalon. Az útba eső településeken különleges helyi néprajzi, és egyéb kulturális ismeretekkel gazdagodtunk – számolt be Katona László, a túra vezetője. A résztvevők között voltak jelenlegi és volt kollégák, családtagok, külföldi és magyar hallgatók is – tette hozzá.

A túrát teljesítők emléklapot kapnak: arany fokozatot ér el, aki 250 km-t vagy annál többet teljesít, ezüst fokozatban részesül, aki 125 km-t teljesít, és bronz fokozatot kap, aki legalább egy túrán részt vesz. A gyalogtúra következő állomása február 15-én a Budaörs – Jánoshegy – Hárshegy – Hűvösvölgy útvonalon vezet majd végig. További részletek és időpontok erre a linkre kattintva olvashatók.

Bódi Bernadett
Fotó forrása: Várszegi Kornélia

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.