A hálózatkutatás alkalmazási lehetőségeivel foglalkozó könyv jelent meg az Egészségügyi Menedzserképző Központ (EMK) munkatársainak közreműködésével. A Hálózatok a közszolgálatban című kötet társszerkesztője Joó Tamás, az EMK egészségügyi közgazdásza, de az Egészségügyi Közszolgálati Kar több munkatársa is szerepel a társszerzők között.

A kötet elkészítésében együttműködtek a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Közszolgálati Karának (EKK), az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szakemberei. Az EKK több munkatársa is részt vett a kötet egyes fejezeteinek elkészítésében. Dr. Szócska Miklós, az Egészségügyi Menedzserképző Központ igazgatója, az EKK dékánja, dr. Palicz Tamás, az EMK stratégiai igazgatóhelyettese és Joó Tamás a „A hálózatkutatás alkalmazhatósága a közszolgáltatások fejlesztésében” című fejezet megírásában vettek részt. Dr. Pollner Péter és dr. Palla Gergely az EKK részállású oktatói három fejezetben közösen voltak társszerzők, további egy-egy fejezethez pedig külön-külön írtak.

Az Auer Ádám és Joó Tamás által szerkesztett, Barabási Albert-László hálózatkutató által lektorált Hálózatok a közszolgálatban című kötet a közigazgatás szerteágazó területéről mutat be esettanulmányokat, konkrét problémák megoldására nyújt modelleket, valamint szemlélteti a hálózatkutatás, mint módszer alkalmazási lehetőségeit. A könyvben található tanulmányok (mint például információbiztonsági incidensek a közigazgatásban, támadás hálózatba szervezve, lélektani műveletek a közösségi médiában) egy jövőbeni alkalmazott hálózatkutatási tantárgy oktatási segédanyagaként is szolgálhatnak majd.

A könyv az alábbi linken ingyenesen letölthető 

Bódi Bernadett
Fotó: Makai Marianna

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.