Pro Universitate díjat vehetett át dr. Szász Károly leköszönő kancellár dr. Merkely Béla rektortól a Szenátus novemberi ülésén, az elmúlt öt évben nyújtott tevékenysége elismeréseként.

2019. november 30-i hatállyal távozik posztjáról dr. Szász Károly kancellár, aki a jövőben új, fontos vezetői megbízást lát el az Innovációs és Technológiai Minisztériumnál. Dr. Merkely Béla rektor előterjesztésére dr. Szász Károly Pro Universitate díjat vehetett át a Szenátus novemberi ülésének keretében.

Dr. Szász Károly 2014. november 15-étől töltötte be a Semmelweis Egyetem kancellári tisztségét. Mint az az előterjesztésben szereplő méltatásban olvasható: az egyetem kancellárjaként rendkívül fontos szerepet játszott az intézmény gazdasági stabilitásának megteremtésében, a gazdálkodási folyamatok racionalizálásával, átlátható, hatékony gazdálkodással helyreállította és folyamatosan fenntartotta az egyetem gazdálkodási egyensúlyát. A működőképesség és a gazdálkodási stabilitás kettős követelményének szem előtt tartásával biztosította az egyetem takarékos és ésszerű működését. A gazdasági, műszaki, jogi és humánerőforrás szakterületek magas szintű, jogszabályoknak megfelelő működtetésével jelentős támogatást biztosított az egyetem betegellátó, oktatási és kutatási tevékenységéhez. Dr. Szász Károly elmúlt 5 év alatt nyújtott kiemelkedő teljesítménye jelentősen hozzájárult az egyetem pozícióinak megerősödéséhez, versenyképességének növekedéséhez – áll a méltatásban. Mint ahogy az előterjesztés fogalmaz: „Dr. Szász Károly igen elismert alakja az egyetemi közösségnek, nagyra becsült Semmelweis polgár”.

Galéria

3kép

Az ülésen dr. Sáray Éva kancellári kabinetvezető Pro Universitate érdemrendet, Tóth Réka kancellári titkárságvezető a Semmelweis Egyetem Kiváló Dolgozója elismerést vehetett át.

Dobozi Pálma
Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.