Az egyetem alapításának 250. évfordulója alkalmából a Testnevelési és Sportközpont által szervezett szabadidős programsorozat november 16-án egynapos túrával folytatódott. A 20-25 km-es kirándulás a Pomáz – Oszolytető – Hármashatárhegy útvonalat érintette, az eseményen 34 egyetemi hallgató és munkatárs vett részt.

Várszegi Kornélia, a Testnevelési és Sportközpont igazgatója elmondta, a hétvégi 25 km-es túrához most először külföldi hallgatók is csatlakoztak, a program így nemzetközivé vált, ahol újabb érdekes, jó hangulatú beszélgetésekre nyílt lehetőség – fogalmazott az igazgató. Hozzátette: összesen 34 egyetemi hallgató és munkatárs teljesítette a távot. „Pomázról indulva az Oszolytető, a Nagykevély-hegy és a Hármashatárhegy legmagasabb pontjáról csodálhattuk a Pilis és a Budai hegység varázslatos színekben játszó panorámáját”– osztotta meg Várszegi Kornélia. 

A gyalogtúra következő egynapos távja február 15- én Budaörs – Jánoshegy – Hárshegy – Hűvösvölgy útvonalon vezet végig, kétnapos túra pedig legközelebb február első hétvégéjén lesz a Vértesben. További részletek és időpontok erre a linkre kattintva olvashatók.  

Bódi Bernadett
Fotó forrása: Várszegi Kornélia

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.