Tanár-diák focimeccsel indul október 21-én, hétfő este a 25 órás sportnap a Zágrábi utcai Sporttelepen, ahol dr. Merkely Béla rektor és dr. Hankó Balázs stratégiai és fejlesztési rektorhelyettes is pályára lép. Az este 19 órától másnap este 20 óráig tartó maratoni sportnap számos sportolási lehetőséggel várja a hallgatókat és dolgozókat egyaránt. A foci, kosár-, illetve röplabda meccsekre vasárnap estig még lehet jelentkezni ide kattintva.

Az egyetem alapításának 250. évfordulója alkalmából a Testnevelési és Sportközpont egész évben számos szabadidős és versenysport lehetőséget kínál az egyetem hallgatóinak, dolgozóinak. A programsorozat részeként október 21-én, hétfőn este kezdetét veszi a 25 órás sportnap, mely egy tanár-diák labdarúgó mérkőzéssel indul a Zágrábi úti Sporttelep műfüves pályáján. A megmérettetésen az egyetemi vezetés több tagja is képviselteti magát, többek között indul dr. Merkely Béla rektor és dr. Hankó Balázs rektorhelyettes is, de a Műszaki Főigazgatóság is nevezett már egy csapattal – ismertette Hegedüs Tamás, a Hallgatói Önkormányzat (HÖK) elnöke.

A tornateremben 20 órától indulnak az éjszakába nyúló foci, kosár-, röplabda, tenisz, illetve a darts bajnokságok. 22 órától funkcionális köredzéssel, 23 órától pedig aerobik órával várják a sportolni vágyókat. A kint felállított rendezvénysátorban zene, forró italok, valamint 350 adag étel is várja a résztvevőket. A becsületkasszából befolyt összeget jótékony célokra fordítják majd – emelte ki Hegedüs Tamás.

Azoknak a hallgatóknak, akik este 8 és reggel 8 között regisztráltak és részt vettek valamelyik sporteseményen, egy óra testnevelést jóváírnak – hangsúlyozta Várszegi Kornélia, a Testnevelési és Sportközpont igazgatója. Reggel 7 órától testébresztő élményjógával indul a nap, ezt követően folytatódnak a fent felsorolt sportok, de innentől már nem bajnokságok formájában. A cél, hogy felhívják a figyelmet a rendszeres testmozgás fontosságára – emelte ki Várszegi Kornélia. Hozzátette: a 25 órás sportnap egy kiváló közösségépítő rendezvény is, ahol az oktatók és a hallgatók közelebb tudnak kerülni egymáshoz.

Bódi Bernadett
Fotó (illusztráció): Kovács Attila – Semmelweis Egyetem 

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.