Háztartási balesetekre, a hozzátartozóink gyors ellátására, de akár életmentésre, egészségügyi vészhelyzetek elhárítására is felkészülhetnek az érdeklődők a Semmelweis Egészség Napok következő rendezvényén. A november 9-i program mindenki számára ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a semmelweis.hu/250 oldalon lehet.

A látogatók megtudhatják, hogy miként lehet felismerni az allergia legsúlyosabb formáját az anafilaxiát, amely életveszélyt, akár halált is okozhat, illetve megtudhatják, hogy ilyen esetben mi a teendő a mentők érkezéséig. Interaktív programon ismerkedhetnek meg a sebkezelés, a ficam, a törések akut ellátásával, de a gyerekek azt is gyakorolhatják, hogy miként lehet értesíteni a mentőket, mikor, hogyan és kitől tudnak segítséget kérni.

Lesz újraélesztés tanfolyam, a látogatók elsajátíthatják az életmentés technikáját, valamint a defibrillátor használatát. Az érdeklődők megtudhatják, hogy mi a sürgősségi osztályok szerepe, feladata, és mikor kell ezt az ellátási formát választani.

Előadás keretében lesz szó a gyermekkori vészhelyzetekről. A szakemberek elmagyarázzak, mely tünetek utalnak komoly betegségekre, és melyek azok, melyek miatt nem érdemes aggódni. A témához kapcsolódóan, de külön előadás keretében beszélnek majd a friss szülők egyik leggyakoribb félelméről, a gyermekkori hasfájásról.

Részletes program és jelentkezés a semmelweis.hu/250 oldalon, a Semmelweis Egészség Napok fülre kattintva. A regisztráció október 14-én délelőtt nyílik meg.

A rendezvény helyszín: Az I. Számú Gyermekgyógyászati Klinika két épülete (1083 Budapest, Bókay János utca 53. és 1083 Budapest, Bókay János utca 54.)

Időpont: 2019. november 9. 10:00 – 16:30

Haszon-Nagy Zsófia
Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.