Idén már kilencedik alkalommal nyitották meg felvonulással a tanévet a Semmelweis Egyetem Pető András Kar (PAK) Konduktív Gyakorló Általános Iskola és Kollégiumban. A „Négy kerékről két kerékre” elnevezésű rendezvény keretében több mint száz iskolást vittek egy 8 kilométeres városnézésre Budapest utcáin, a motorok mellett tuk-tukokkal is.

A vidám pillanatok, a felszabadult tanévkezdet mellett fontos közösségformáló hatása is van ennek a már hagyományosnak tekinthető programnak – mondta el Makk Ádám, a PAK Egységes Konduktív Pedagógiai Módszertani Intézményének igazgatója. Az eseményen a jelenlegi tanulók mellett a már elballagott diákok is részt vehetnek, akik a motorozás öröme mellett megtapasztalhatják az alma materhez való tartozás élményét is – tette hozzá.

Évekkel ezelőtt sajtófotósként sokszor fotóztam az akkori Pető Intézetben különböző sporteseményeket, és ekkor  jött az ötlet, hogy a gyerekeknek szívesen megmutatnám a motorozás szépségeit is, melyhez, nagy örömömre sorra jöttek a támogatók és további programlehetőségek is – mesélt Sándor Claudia főszervező a kezdetekről. Mint elmondta, az az öröm, amit a gyerekeken látni, valamint a motorosok lelkesedése elképzelhetetlenné teszi, hogy a hagyomány ne folytatódjon tovább.

Civil és közéleti személyiségek is fontosnak tartották a kezdeményezést, így Fittikém műsorvezetésével Szabó Győző színművész, Gergely István olimpiai bajnok vízilabdás, Kárász Róbert műsorvezető, Zsidró Tamás mesterfodrász, Számadó Máté gyorsasági motorversenyző, Semmi-Kiss Tünde szépségkirálynő, valamint Varga Viktor énekes mellett közel száz önkéntes motoros is segített abban, hogy mosolyogva kezdődhessen meg az új tanév.

A programot ez alkalommal is támogatta a BRFK motoros szakosztálya, a Mentőmotor Alapítvány és a Groupama Biztosító, a Honda-Safety Hungary pedig játékokkal és vezetéstechnikai szimulátorokkal járult hozzá a rendezvényhez. Az eseményt Varga Viktor énekes koncertje zárta.

Vona Zsófia
Fotó: Tatai Balázs – Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.