„Hallgatóként, illetve immár oktatóként is ez az a hely, ami központi szerepet tölt be az életemben, itt állva számtalan emlék tör rám” – mesélte dr. Somogyi Orsolya a Gyógyszerésztudományi Kar Hőgyes Tömbjének udvarán. Az Egyetemi Gyógyszertár Gyógyszerügyi Szervezési Intézet tanársegédje gyógyszerész családból származik, ám mégsem volt egyértelmű számára a pályaválasztás. „Annak idején nagyon sok nyílt napon jártam, mindenhol gyönyörű épületek, hatalmas aulák és előadótermek fogadtak. Aztán bejöttem ide, és elcsodálkoztam, hogy ez mennyire más, mint az eddigiek, de pont ez fogott meg benne” – idézte fel, hozzátéve, hogy szülei is itt tanultak, akik szintén sok ide kapcsolódó élményüket osztották meg vele. „Annyira magával ragadott ez a hangulat, hogy nem is volt kérdés, itt fogok tanulni” – emlékezett vissza.

Galéria

5kép

Mint mondta, a gyógyszerészhallgatók sokat ingáznak a különböző épületek között, a kiscsoportos gyakorlati órák miatt pedig az évfolyam csak ritkán találkozik egymással, az udvar viszont mindig egy olyan központi hely volt, ahol tudtunk találkozni; rengeteg emlékezetes és „sorsdöntő” beszélgetés zajlott itt – mesélte. Negyed-, illetve ötödévben pedig itt összpontosultak azok a tárgyak, ami miatt úgy gondolta, ezt a hivatást választja. Ez volt az a hely, ahonnan egy-egy sikeres vizsga, illetve a záróvizsga után rögtön felhívtuk a szeretteinket, de az udvar adott otthont a végzősök hagyományos záró ünnepségének, a „Hőgyes bulinak” is – sorolta.  

Mint elmondta, ha van egy kis ideje, akkor most is kiül ide, innen intézi az ügyeit, a kollégákkal is itt szokott összefutni, így számára az udvar még mindig központi szerepet tölt be.

Dr. Somogyi Orsolya 2013-ban diplomázott, majd PhD-hallgatóként – amit pont az egyik udvari beszélgetés hatására kezdett el – dolgozott az intézetben, 2018-tól pedig tanársegédi pozícióban negyed-, illetve ötödéves gyógyszerészeknek oktat gyógyszerügyi ismereteket, illetve a gyógyszerészi gondozás című tárgyat, emellett a szakképzésben és a továbbképzésben oktatásfejlesztési feladatokat is ellát.

Bódi Bernadett
Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

Cikksorozatunkban egyetemi polgárokat kérünk arra, hogy mutassák meg a kedvenc egyetemi helyszínüket. Az alapítás 250. jubileuma alkalmából indított sorozat további részei megtekinthetők a Semmelweis 250 honlapon.

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.