A magyar női vízilabda-válogatott 8-7-re legyőzte a házigazda Olaszország csapatát az Universiade döntőjében Nápolyban, ezzel megszerezve Magyarország első aranyérmét.

A nyertes csapat tagja volt Gerendás Matilda, az ÁOK hallgatója is. A csapat veretlenül nyerte meg a tornát. Az esemény honlapja szerint a házigazdák a második perc elején már két góllal vezettek, ezt követően sokáig szoros volt az állás, majd a magyarok sorozatban háromszor voltak eredményesek, és a negyedik felvonás elején 8-5-re elléptek. A továbbiakban már csak az olaszok lőttek gólt, de egyenlíteni nem tudtak. A női vízilabda 2009 óta szerepel az Universiade műsorán, a magyarok legjobb eredménye eddig három ezüstérem volt (2009, 2013, 2017).

Szintén a Semmelweis Egyetemet képviselte Nápolyban Villám Csenge és Villám Lilla (ETK) a negyedik helyezést elért női röplabda-csapatban, valamint Gonda Borbála (ÁOK) női csapatos párbajtőrben (8. helyezés).

A felsőoktatásban tanuló sportolók olimpiájának tartott 30. nyári Universiadén július 3-14 között 18 sportágban 127 ország közel nyolcezer sportolója, köztük 21 magyarországi egyetem 105 hallgatója vett részt. A magyar egyetemisták atlétika, íjászat, judo, kosárlabda, ritmikus gimnasztika, röplabda, taekwondo, tenisz, torna, úszás, vívás és vízilabda sportágakban képviselték az országot a világversenyen.

Keresztes Eszter (forrás: MTI; mozduljra.hu)
Fotó: MEFOB – mozduljra.hu

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.