A Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika fiatal szakorvosjelöltjét találta a legjobbnak a nemzetközi zsűri a második európai pacemaker versenyen, Valenciában. Dr. Dér Gábor a pacemaker programozási és  utánkövetési esetbemutatás versenyében hozta el az első díjat. Nemcsak az újabb győzelem bizonyítja, hogy hazánk a világ élvonalában van, de az is, hogy a jövő évi rendezvény helyszínéül Budapestet választották a szervezők – fogalmazott dr. Gellér László, a díjazott egyik mentora, a Kardiológiai Tanszék – Kardiológiai Központ tanszékvezető-helyettese, a Magyar Kardiológusok Társaságának elnökségi tagja.

Az idén másodszor megrendezett pacemaker versenyen 18 ország indult. A pacemaker-programozási és utánkövetési szekcióban 8 jelölt közül dr. Dér Gábor, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika szakorvosjelöltje lett a legjobb a Vitatron/Medtronic által szervezett World Pacing Series szimpóziumon. Ez a versenyszám a különböző pacemaker működési problémák programozással történő megoldásával foglalkozott. Tudás, elhivatottság, kreativitás és csapatmunka – ennek az egysége az, aminek köszönhetően nemcsak a magyar kardiológia, de már a fiatal szakorvosjelöltjeink is a világ élvonalába kerültek – hangsúlyozta dr. Gellér László, a klinika Kardiológiai Tanszék – Kardiológiai Központjának tanszékvezető-helyettese, a Magyar Kardiológusok Társaságának elnökségi tagja. „Óriási dolog, hogy mindig tudunk valami olyat hozni a nemzetközi szakmai versenyre, amiben az elsők vagyunk” – fűzte hozzá.

A Városmajori Szív-és Érgyógyászati Klinika 28 éves szakorvosjelöltje egy, a városmajori klinikán végzett, szövődményekkel nehezített pacemaker implantáció (beültetés) nyomon követését, és az annak során kialakult, előre nem látható problémák folyamatos megoldását mutatta be. Mint elmondta, a beteget a mentorai kezelték, ő pedig szakorvosjelöltként annak tudományos hátterét és pontos esetbemutatását készítette el. „Maga a munka, és az, hogy a klinikán bizalmat szavaztak nekem, nagyon inspirált és sok erőt adott. A győzelem pedig olyan elismerés, ami még inkább megerősít abban, hogy nekünk, fiataloknak van jövőnk, vannak perspektívák, és munkával, tudásvággyal, elhivatottsággal lehet itthon is boldogulni” – fogalmazott  Dr. Dér Gábor.

Forrás és fotó: Sensationevent.hu

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.