Háromszázan vettek részt az idei Végzős Bálon, amit a hagyományoknak megfelelően a Nagyvárad téri Elméleti Tömbben rendeztek meg. A Hallgatói Önkormányzat (HÖK) által szervezett gálavacsorán az egyetem valamennyi karának végzősei képviseltették magukat. Az egyetem vezetése nevében dr. Bánhidy Ferenc általános rektorhelyettes köszöntötte a résztvevőket.

A rektorhelyettes köszöntőjében az egyetemet egy fészekhez hasonlította, ahonnan most ugyan kirepültek a kollégák, de bármikor visszatérhetnek akár további képzésekre, kapcsolatépítésre. Hozzátette, hogy az egyetem fennállásnak 250. évfordulója alkalmából további sikereket elérni csak úgy sikerülhet, ha az itt végzett kiváló hallgatók az életben is megállják a helyüket. „Egy olyan világba lépnek most be, ahol már önmaguknak kell teljesíteni, és ez a teljesítés határozza meg a jövőjüket” – fogalmazott a rektorhelyettes, aki egyúttal reményét fejezte ki, hogy az itt ülők közül kerülnek majd ki az egyetem jövendőbeli vezetői.

Galéria

6kép

Hegedüs Tamás HÖK elnök elmondta, a Semmelweis Egyetemen 2012 óta hagyomány, hogy a frissen végzettek tiszteletére estélyt rendeznek. A gálavacsorát idén is a Nagyvárad téri Elméleti Tömbben tartották, amelyen háromszázan vettek részt. A svédasztalos vacsorát követően a Medicolor zenekar biztosította a jó hangulatot.

Bódi Bernadett
Fotó: Bányai Bálint

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.