Több mint 1300-an vettek részt a csontanyagcserével foglalkozó legrangosabb európai kongresszuson, amelyet első alkalommal rendeztek meg Budapesten. A European Calcified Tissue Society (ECTS) konferenciájának helyi szervezői dr. Takács István, az I. Sz. Belgyógyászati Klinika igazgatója és dr. Lakatos Péter András egyetemi tanár voltak.

Első alkalommal rendezték meg Budapesten a legrangosabb, csontanyagcserével foglalkozó európai konferenciát, a European Calcified Tissue Society éves kongresszusát, melynek helyi szervezői magyar részről a Semmelweis Egyetem oktatói, dr. Takács István, az I. Sz. Belgyógyászati Klinika igazgatója és dr. Lakatos Péter András, a klinika egyetemi tanára voltak.

Galéria

5kép

Mint arról a szervezők honlapunknak beszámoltak, a kongresszus első napja az ún. nemzeti nap volt, amikor a Magyar Osteológiai és Osteoarthrológiai Társaság által szervezett tudományos programok zajlottak. A több mint 50 magyar regisztrált résztvevő nem csak az első napon, de a kongresszus teljes ideje alatt aktívan, előadóként és üléselnökként vett részt a kongresszus munkájában. Több mint 1300 résztvevő – a visszajelzések alapján – sikeresnek találta a kongresszust, nemcsak a magas szakmai színvonal, de a vendéglátó város miatt is – hangsúlyozta dr. Takács István és dr. Lakatos Péter András.  

Forrás: I. Sz. Belgyógyászati Klinika
Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.