Az Interdiszciplináris Magyar Egészségügy (IME) tudományos folyóirat és annak kiadója, a Larix Kiadó Kft. lehetőséget biztosít az egyetem  hallgatóinak, hogy publikáljanak a lapban, illetve előadjanak az IME szakmai rendezvényein. Az erről szóló stratégiai megállapodást dr. Merkely Béla rektor és Tamás Éva lapigazgató írták alá.

Az egészségügyben betöltött egyetemi szerepvállalás szempontjából is fontos ez a megállapodás – hangsúlyozta dr. Merkely Béla. Hozzátette: a Semmelweis Egyetem a következő tanévben ünnepli alapításának 250 éves évfordulóját, a jubileumhoz kapcsolódó általános információk, események, cikkek megjelentetésében is segítséget nyújt a folyóirat. Mint mondta, az ősztől induló curriculum reform – ami átalakítja mind a graduális, mind pedig a posztgraduális képzést – sokakat érintő téma, az ezzel kapcsolatos üzenetek eljuttatása is könnyebb lesz a megfelelő szakmai célcsoportokhoz a folyóirat segítségével.

A lapnak 2002-es alapítása óta stratégiai partnere a Semmelweis Egyetem Menedzserképző Központja – emelte ki Tamás Éva lapigazgató, hozzátéve, hogy rovatvezetőik között nagy számban vannak az egyetem munkatársai. Az együttműködéssel egy sokkal szélesebb réteghez tudjuk eljuttatni a Semmelweis Egyetem híreit – fogalmazott. Hozzátette: nemcsak a klinikumot, a hallgatókat is szeretnék segíteni, így lehetőséget biztosítanak számukra a lapban való publikálásra, illetve szakmai rendezvényeiken való előadásra is.

Az IME tudományos folyóirat az egészségügyi szakemberek mindennapi munkáját segítő szaklap, amely az általános egészségpolitikai kérdésektől az irányítási feladatokon keresztül, a gyakorlati orvosi és klinikai-technikai információkig terjedve széles körű ismereteket közvetít – hangsúlyozta Tamás Éva. A Semmelweis Egyetem Doktori Tanácsa 2008. október 13-án felvette az IME-t a publikációs feltételekbe beszámítható, impakt faktorral nem rendelkező, hazai folyóiratok listájára – mutatott rá az igazgató hozzátéve: a lap célkitűzése, hogy impakt faktoros szaklapként ismerjék el.

Bódi Bernadett
Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.