A Rózsavölgyi Szalon különleges akciója keretében 30%-os kedvezménnyel kínál jegyeket – a készlet erejéig – a Semmelweis Egyetem munkatársainak és hallgatóinak a következő előadásokra.

Helyszín: Rózsavölgyi Szalon – 1052 Budapest, Szervita tér 5.

Előadás: Henrik Ibsen: Rosmersholm – kuponkód: RvszM2019 
Időpont: 2019. május 16. (csütörtök), 19:30

Szereposztás:
Johannes Rosmer: Fesztbaum Béla
Rebekka West: Láng Annamária
Kroll: Gyabronka József
Ulrik Brendel: Lukáts Andor
Mortensgard: Zrinyi Gál Vince
Helsethné: Kútvölgyi Erzsébet
Rendező: Fesztbaum Béla

Ajánló: Rosmersholm egy ősi családi birtok, papok, katonák, magas rangú tisztviselők titokzatos fészke. Egy politikailag megosztott, értékrendek nélkül maradt országban, a tekintélyes család utolsó képviselője, a nemrég megözvegyült lelkész, Johannes Rosmer nagy döntésre készül. Kilépve az egyház szolgálatából, a saját útját járva szeretné lélekben gazdagabbá tenni az embereket, gátat vetni a gyűlölködésnek. Támogatója és lelki társa ebben Rebecca West, Rosmersholm öntudatos és öntörvényű házvezetőnője.

Bár szívesen látnák Johannest soraikban, nem csatlakozik sógora, a konzervatív nézeteket valló Kroll iskolaigazgató táborához, és elutasítja a szabadelvűek közeledését is. Ám a múltból egyszer csak sötét magánéleti titkok kezdenek a felszínre szivárogni, melyek alaposan megváltoztatják a főhős közéleti szándékait is…

A Rosmersholm Ibsen életművének egyik legkiválóbban szerkesztett darabja, amely humorán, egyedi szimbólumain és pszichológiai mélységein keresztül a múlt bűneivel való kíméletlen szembesülést és a jelen választási lehetőségeinek reménytelenségét állítja középpontba…

 

Előadás: Szabó Magda: Az őz – kuponkód: RvszM2019 
Időpont: 2019. május 22. (szerda), 19:30

Szereposztás:
Eszter: Nagy Mari
Apa/Pipi: Gáspár Sándor
Anya/Juli: Spolarics Andrea
Angéla: Erdélyi Tímea
Ügyfél/Páter/Zöldséges/ Dózsa/Személyzetis/Orvos: Sipos Imre
Rendező: Őze Áron

Ajánló: Az őz a kegyetlen őszinteség regénye; a féltékenység, az irigység, a szenvedélyes szerelem és az igaz barátság története.

1959-ben, amikor megjelent Szabó Magda nagysikerű könyve, bombaként robbant be a köztudatba. A mű a 20. századi  magyar irodalom egyik kiemelkedő alkotása, felkavaró és lebilincselő történetével, csodálatos nyelvezetével, és hihetetlen tudatos, zseniális szerkesztettségével.

Encsy Eszter, a regény főhősnője felidézi életét, és az emlékek morzsáiból egy különleges női történet bontakozik ki.

Encsy Eszter szegény értelmiségi családban nőtt fel, és bolondos, virágokat babusgató apja, csendben robotoló anyja mellett részt kellett vállalnia a gondokban. A kor, amelyben Eszter született, iszonyatba fullasztotta gyermekéveit, és örökre kipusztított Eszterből minden hitet, bizalmat, örülni tudást. A koraérett kislány a körülmények kegyetlen szorításában hamar megkeményedik, kapzsivá, önzővé válik. Elpusztíthatatlanul él azonban benne a vágy a szeretet, a szépség, az emberi melegség után; ezért is lopja el a gazdag családban nevelkedett, elkényeztetett Angéla kedvenc állatát, az őzet, s akaratlanul is annak pusztulását okozza. A második világháború után Eszterből ünnepelt, híres színésznő lesz, már nem szenved hiányt semmiben – csak éppen az “őz”, vagyis a szeretet, az őszinte emberi kapcsolatok hiányoznak az életéből. Minden, amit kap, későn érkezik: sem siker, sem elismerés, sem pénz, még szerelem se váltja meg többé iszonyú önmagától. Eszter, ahogy ettől a társadalomtól tanulta –  amelyben él, és amely fölnevelte – öl: akarva akaratlanul megöli az egyetlen embert, aki valaha szerette őt.

Szabó Magda felkavaró regénye – bár több mint harminc nyelvre lefordították – most először kerül színpadra Őze Áron rendezésében, Nagy Marival és Gáspár Sándorral a főszerepben.

 

Előadás: Pierre Sauvil: Napfény kettőnknek – kuponkód: RvszM2019
Időpont: 2019. május 29. (szerda), 19.30

Szereplők: Szervét Tibor, Sipos Vera
Rendező: Réthly Attila

Ajánló: Hogyan lehet elviselni valakit, akivel muszáj együtt élni, akivel semmiben nem lehet egyetérteni, mert mindenben épp ellenkező véleményen van, és semmi sem érdekli, ami a másik számára fontos? Persze kéznél a magyarázat: a férfi gazdag, a lány szegény. Semmi sem köti őket össze, sem a koruk, sem az ízlésük, ám – ahogy az ilyenkor lenni szokott -, mire a darab véget ér, biztosan szeretni fogják egymást. De ezúttal szó sincs szerelemről…

Amennyiben élne a kedvezményes lehetőséggel, kérjük, jelezzen vissza a jegy@rozsavolgyi.hu email címen, illetve a +36 30 463 8822-es telefonszámon hétköznap 12.00 és 18.00 óra között. Kérjük, igénye mellé jelezze azt is, hogy a Semmelweis Egyetem munkatársa/hallgatója!

Lehetőségük van online is érvényesíteni a fenti kedvezményt honlapunkon keresztül, kezelési költség nélkül! Ezt úgy tehetik meg, hogy vásárláskor (mikor már a kosárba helyezték a jegyeket) a kuponkód mezőbe beírják az RvszM2019 kódot, és már is érvényesíthetik a kedvezményt!

További kedvezményekről itt tájékozódhat.

Jó szórakozást kívánunk!