A Kárpát-medencei Egyetemek Kupája (KEK) záró eseményének keretében adták át azokat az adományokat, melyeket a játékosok, szurkolók és támogatók közösen gyűjtöttek össze a kárpátaljai Perényi Zsigmond Középiskola számára. A jótékonysági felhívás keretében a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sportközpont, Sporttelep tíz darab bordásfalat ajándékozott az iskolának.

A Perényi Zsigmond Középiskola magyar diákjai számára a támogatást az intézmény majálissal összekötött ünnepségének keretében adták át. Az iskola a Nagyszőlősi járás összes magyar tanulójából több mint 300 gyermeket nevel. Az adományokkal az ő oktatásuk fejlesztéséhez járultak hozzá.

A KEK a Budapesti Egyetemi Atlétikai Club (BEAC) által szervezett összmagyar multisport esemény. A hagyományos jótékonysági felhíváshoz idén az Országgyűlés Hivatala, Budapest Főváros, a Rákóczi Szövetség, a Decathlon Magyarország, a Semmelweis Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, valamint a labdarúgó, kosárlabda és röplabda országos szövetségek csatlakoztak.

„A Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sportközpontjának küldetése, hogy közvetlen vagy közvetett úton minél többek számára elérhetővé tegye a rendszeres testmozgás örömét; ha ez egy határon túli intézmény sportszerekkel történő segítésén keresztül valósul meg, éppolyan öröm számunkra, mint amilyen együtt sportolni hallgatóinkkal, kollégáinkkal” – mondta honlapunknak Várszegi Kornélia, a sportközpont igazgatója.

Bódi Bernadett
Forrás és fotó: beac.hu

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.