Hét egyetem versengett egymással a Budapesti Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (BEFS) által szervezett úszóbajnokságon április 27-én, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem uszodájában, ahol az összesített eredmények alapján a Semmelweis Egyetem a dobogó harmadik helyén végzett.

Az egyetemet képviselő nyolc sportoló egyénileg is jól teljesített a megmérettetésen. Az 50 méteres női hátúszásban Heitz Katalin az ötödik helyen végzett. Az 50 méteres pillangóban Földházi Anita a dobogó harmadik fokára állhatott, ugyanebben a versenyszámban Madarász Mária pedig a kilencedik lett. 50 méteres női mellúszásban Tóth Alexandra a negyedik helyen zárta a versenyt.

200 méteres férfi vegyesben Békési Dániel ezüstérmet szerzett, Juhász Dániel pedig ötödikként ért célba. Pápai János az 50 méteres pillangóban 13., 50 méteres gyorsúszásban pedig a 12. helyen szerepelt.

A 4×50 méteres női vegyesváltóban az egyetem csapta ezüstérmes lett, a férfi vegyesváltó csapat pedig negyedik helyen zárta a versenyt. Az összesített eredmények alapján a Semmelweis Egyetem a harmadik helyen végzett 60 ponttal. A bajnokságot a Budapesti Corvinus Egyetem nyerte, második a Budapesti Műszaki Egyetem lett.

Bódi Bernadett
Fotó (illusztráció): Kovács Attila- Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.