Az Egészségtudományi Kar svájci székhelyen kívüli gyógytornászképzésének diplomaátadó ünnepségén 27 hallgató kapta meg oklevelét a luganói egyetemen (L.U.de.S. – University of Human Sciences and Technology of Lugano) április 18-án.

A L.U.de.S. képviseletében Alfonso Sodano professzor tartott ünnepi beszédet. A hallgatók eskütétele után következett a diplomák átadása, melyet dr. Nagy Zoltán Zsolt, az Egészségtudományi Kar dékánja kézfogással hitelesített. A Semmelweis Egyetem részéről beszédet mondott dr. Nagy Zoltán Zsolt, valamint dr. Horváth Mónika, a Fizioterápiai Tanszék és a képzés vezetője. A végzős diákok részéről Laura Erbetta tartott búcsúzó beszédet, a harmadéves hallgatók képviseletében Luca Mochetti méltatta a végzősöket. Az oktatók nevében Franco Mauro tartott beszédet.

A hivatalos ünnepség babérkoszorús fotózással és fogadással folytatódott, ahol a szülők, hallgatók, hozzátartozók is pozitív visszajelzést adtak a képzéssel kapcsolatban.

A Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kara 2009-ben indította el a székhelyen kívüli gyógytornász BSc képzést Luganóban.

Forrás: Egészségtudományi Kar

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.