Türkmenisztánban zajlott a WHO magas szintű konferenciája április 9-10-én, melynek fő témája a fenntartható fejlődési célkitűzések elérése volt az európai régióban, a nem fertőző megbetegedések (NCDs) megelőzése és kezelése révén.

Az 53 ország képviselőivel zajló konferencián dr. Szócska Miklós, az Egészségügyi Menedzserképző Központ (EMK) igazgatója meghívott előadóként vett részt. Prezentációjában áttekintést adott a nemzetközi szinten is elismert magyar népegészségügyi intézkedésekről, valamint a digitalizáció és Big Data jelentőségéről.

A nem fertőző megbetegedések megelőzésével és kezelésével kapcsolatban tavaly világszerte jelentős aktivitás zajlott. A tagállamok, a WHO és a partnerek kibővítették tevékenységüket ezen a területen annak érdekében, hogy elérjék az ambiciózus célkitűzéseket. A WHO európai magas szintű nem fertőző megbetegedésekkel kapcsolatos konferenciájának hátteréül számos korábbi nemzetközi találkozó és konferencia szolgált, melyeken az NCDs, az alapellátás, a globális mentális egészség és a levegőszennyezés témakörét dolgozták fel, keresve az egészségügyi rendszer megfelelő válaszait ezekben a témákban.

Forrás és fotó: Egészségügyi Menedzserképző Központ

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.