12 gasztroenterológia és hepatológia területén dolgozó klinikus, illetve intézetben dolgozó kutató ismertette munkáját a hatodik alkalommal megrendezett Kiemelt ÁOK Kutatócsoportok Fórumán.

A résztvevőket dr. Ferdinandy Péter tudományos és innovációs rektorhelyettes köszöntötte, aki hangsúlyozta: a rendezvény célja, hogy az elméleti és a klinikus kutatók jobban rálássanak egymás munkájára, közös projektek, transzlációs kutatócsoportok jöjjenek létre.

Dr. Hunyady László, az ÁOK dékánja ismertette egyebek mellett a kar TOP 200-as projektjét is, amelynek egyik elemeként fogalmazták meg a tudományos teljesítmény és az adatszolgáltatás növelését, de a klinikai kutatás és az elméleti intézetekben folyó alapkutatás közti szinergiák kihasználása is kiemelt szerepet kapott.

Dr. Tamás László, a Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika igazgatója, a fórum főszervezője kiemelte: a rendezvény egy multidiszciplináris áttekintést ad mind a klinikusoknak mind pedig a kutatóknak, ismertetve a legújabb, naprakész kutatási eredményeket is. A fórum alapkoncepciója, hogy mindenki bemutatja, milyen eszközök, metodikák, „beteganyag” áll rendelkezésre, milyen kutatások, alkutatások folynak. Ezáltal az elméleti és a klinikus kutatók jobban rálátnak egymás munkájára és új közös projektek jöhetnek létre – ismertette.

Ezt követően az egyetem 12, gasztroenterológia és hepatológia területén tevékenykedő kutatócsoportja mutatta be munkáját rövid prezentációval, amelyek – az eddigi további öt fórum anyagaival együtt – elérhetőek az ÁOK honlapján, az egyetemi belső hálózatból.

Bódi Bernadett
Fotó: Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.