A 47. Medikus Kupán az egyetemek közötti összesített pontversenyben második lett a Semmelweis Egyetem. A vasárnap zárult rendezvényen négy orvosképző intézmény közel négyszáz sportolója versenyzett öt sportágban. Az élen a házigazda Debreceni Egyetem hallgatói végeztek.

Kosárlabdában, kézilabdában, röplabdában, kispályás labdarúgásban és vízilabdában versengtek egymással három napon át a magyar orvos- és egészségtudományi felsőoktatásban tanuló diákok, vagyis a házigazda Debreceni Egyetem mellett a Semmelweis Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, és a Szegedi Tudományegyetem sportolói.

Galéria

13kép

Női és férfi kézilabdában is a Semmelweis Egyetem nyerte el az aranyérmet, kosárlabdában mindkét csapat a második helyen végzett. A Semmelweis vízilabdázói harmadik helyre kerültek, a női röplabdacsapat bronz-, a férfi ezüstéremmel zárta a kupát. A futballcsapat technikai felkészültsége ellenére a 4. helyen végzett.

Az egyetemek közötti összesített pontversenyben második lett a Semmelweis Egyetem, a női összesített pontversenyben szintén a második helyen szerepel a budapesti egyetem, a férfi Semmelweis-hallgatók pedig harmadikak lettek az idei Medikus Kupán. A Semmelweis Egyetem cheerleader csapata kapta meg a legjobb produkcióért járó díjat. A részletes eredmények ide kattintva olvashatóak (pdf).

A záróünnepségen mobiltelefonos vaku segítségével egyperces néma „gyertyás tüntetést” tartottak a hallgatók, ezzel kifejezve támogatásukat a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészi Egyetem magyar tagozatának. A 2020-as Medikus Kupa házigazdája a Szegedi Tudományegyetem lesz.

Keresztes Eszter
Forrás: unideb.hu; Várszegi Kornélia
Fotó: Barta Bálint, Semmelweis Egyetem Hallgatói Önkormányzat

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.