Az Örkény Színház különleges akciója keretében 50%-os kedvezménnyel kínál jegyeket a Semmelweis Egyetem hallgatóinak és munkatársainak az alábbi előadásra:

Makszim Gorkij – A mélyben (Éjjeli menedékhely)

 

Időpont: 2019. április 15. (hétfő), 19.00 óra 

Elérhető jegyek: II. és III. kategóriában

“Az Éjjeli menedékhely Gorkij leghíresebb, a világ minden nagyobb színházában játszott színműve a tőkés társadalom aljára sodródott emberek sorsát tárja fel páratlan emberábrázoló és megelevenítő erővel. Alakjainak vergődő-megnyugvó hullámzásából két hang szól hozzánk, a kapitalizmus kíméletlen kritikája, a kapitalizmusé, mely korai vagy kései formációjában is az emberek nagy tömegét rántja le a „fenékre”, de kihalljuk belőle a szocialista humanizmus hitét is, melynek legfőbb tartalma: az ember felszabadíthatja magát mindenféle elnyomás alól.

Egy tucatnyi ember él összeszorulva. Kötekednek, kiabálnak, kornyikálnak – próbálják betapasztani a fülüket, hogy ne hallják se a másikat, sem önmagukat. Az irritált létezésben minden perc elviselhetetlennek, minden alak menthetetlennek tűnik, amíg be nem lép egy vándor: Luka bottal és batyuval. Új szólam a ricsajban. Míg a lakók durvák és nyersek egymással, ő vigaszt, reményt és a megváltás ígéretét prédikálja azoknak, akik előtt mintha minden ajtó bezárult volna. Szelídsége e körben mégis tovább provokál. Hogy szavait meghallják vagy eleresztik a fülük mellett, az mindenkinek saját döntése.”

Játsszák: Csuja Imre, Znamenák István, Hámori Gabriella, Zsigmond Emőke, Patkós Márton, Nagy Zsolt, Polgár Csaba, Kerekes Éva, Dóra Béla, Kókai Tünde, Vajda Milán, Csákányi Eszter, Ficza István, Máthé Zsolt, Novkov Máté, Jéger Zsombor, Kákonyi Árpád, Gálffi László

Rendező: Ascher Tamás

Jegyvásárlás: Az igényeket a hb@orkenyszinhaz.hu e-mail címre várják, a kívánt kategória megjelölésével, valamint a Semmelweis Egyetem említésével.

Jó szórakozást kívánunk!