A Mihálkovics Alapítvány és az Apáthy István Alapítvány minden évben pályázatot hirdet orvos- és fogorvostanhallgatóknak az anatómia, valamint a fogorvostudomány elméleti tárgyköréből írandó tudományos dolgozat, illetve az Anatómiai Múzeum részére az oktatást elősegítő preparátumok készítésére. Az idei évben – az öttagú pontozó szakmai bizottság és a kuratórium egyhangú döntése alapján – egy első, egy-egy megosztott második és egy harmadik díjat ítéltek oda. A díjakat dr. Fehér Erzsébet, a Mihálkovics Alapítvány kuratóriumi titkára adta át. A nyertesek segítő tanárai voltak dr. Baksa Gábor, dr. Ruttkay Tamás, dr. Patonay Lajos és Székely Réka.

I. díj
Móri Szabolcs (ÁOK II. évfolyam) „A trucus coeliacus ágrendszere a májkapuban, különös tekintettel a ductus choledochus artériás ellátására” című munkája.

Megosztott II. díj 
Horváth Ákos (ÁOK II. évfolyam) „Az articulatio coxae vérellátása, különös tekintettel az artéria capitis feromisra” című munkája.
Weisz Erik (ÁOK II. évfolyam) „A kismedence nyirokelvezetése, különös tekintettel a nodi lymphoidei lumbalesre” című munkája.

III. díj
Fábián Bálint (ÁOK IV. évfolyam) „A jobb szívfél és a kisvérkör anatómiai viszonyai, különös tekintettel a vasa publica ágrendszerére” című munkája.

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.