Nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere állami kitüntetéseket adott át a Várkert Bazárban. A Semmelweis Egyetem négy munkatársa – dr. Járányi Zsuzsanna, dr. Enyedi Péter, dr. Renner Antal, dr. Szollár Lajos – részesült elismerésben.

„Önök a tudomány és a kultúra különböző területein a semmiből alkottak értéket, példaképül szolgálnak kortársaiknak és a feltörekvő ifjúságnak is” – mondta az ünnepségen a miniszter.

Kiemelkedő színvonalú munkájáért Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetést vehetett át dr. Járányi Zsuzsanna érsebész, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika Érsebészeti Tanszékének nyugalmazott egyetemi docense.

Áder János, Magyarország köztársasági elnökének megbízásából dr. Kásler Miklós miniszter a haza érdekeinek előmozdításában és az egyetemes emberi értékek gyarapításában végzett tevékenysége elismeréseként Magyar Érdemrend Tisztikereszt polgári tagozat kitüntetést adott át dr. Enyedi Péter egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, az Élettani Intézet igazgatóhelyettese; dr. Renner Antal, az orvostudomány doktora, a Péterfy KH-RI és Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézetének baleseti- és kézsebésze, a Semmelweis Egyetem professor emeritusa részére; dr. Szollár Lajos, az orvostudomány doktora, a Kórélettani Intézet professor emeritusának részére.

MTI/Mohai Balázs

Dr. Kásler Miklós összesen 77 személyt díjazott. A Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét 31-en, a Magyar Érdemrend Tisztikeresztjét 22-en, az érdemes művész kitüntetést 17-en, a kiváló művészit öten, Magyarország Babérkoszorúját pedig ketten kapták meg. A díjazottak teljes listája ide kattintva olvasható.

Forrás és fotó: MTI

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.