Január 10-én elhunyt Elekes Attila, az Egészségtudományi Kar volt oktatója és főigazgató-helyettese. Mély fájdalommal és megrendüléssel fogadtuk az értesítést, szomorúan, ugyanakkor tisztelettel és szeretettel emlékezünk munkatársunkra.

Elekes tanár úr, sokunk számára „Attila” a kar alapító tagjai közé tartozott. Talán nem az első naptól fogva dolgozott ebben az intézményben, de tevékenységével, szellemével, tudásával és ambícióival mégis részt vett a gyökerek eresztésében. Irányító tevékenysége, vezetése alatt nőtte ki magát az Egészségtudományi Kar, a ma is érvényes és fennálló intézményi keretek és nem utolsó sorban a kari kultúra az ő jóvoltából is honosodott meg. Egyenes, becsületes, szorgalmas és elkötelezett vezetőnk volt. Ha kellett, személyes konfliktusok árán is képviselte a kar érdekeit, fejlődésének szükségességét. Vezetőként sem hanyagolta el soha emberségét. Mindig lehetett rá számítani, segítőkész volt és „társ” volt a mindennapi teendők sorában. Ugyanakkor koncepcionális irányítója is volt a kar oktatási tevékenységének, sokszor látta, felismerte azokat a várható fejleményeket, amelyekre nekünk, beosztottaknak nem volt rálátásunk. Kompromisszumokra is kész volt, meghallgatott bennünket, figyelt ránk. Oktatói munkájában nem csak a hallgatókat tartotta szem előtt, hanem munkatársait is. Vezetői feladatait azzal az intelemmel adta át, hogy utódjának nem lesz könnyű dolga: az akkor kezdődő bolognai képzési rendszer rendkívül összetett és nehézségekkel terhes kihívást fog jelenteni. Ő tudta és igaza volt. Talán ezért volt, hogy oktatóként is mindig rendelkezésre állt és – ha kértük – tovább segítette a vezető munkát.

Most emlékezünk rá, mert nem elhomályosuló nyomokat hagyott a kar élettörténetében. Köszönettel tartozunk Neked és nem felejtünk!

A Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar munkatársai

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.