a Semmelweis Egyetem
16 nap
19 óra
24 perc
15 mp

Az Örkény Színház különleges akciója keretében 30-50%-os kedvezményes jegyeket kínál a Semmelweis Egyetem hallgatóinak és alkalmazottainak az alábbi előadásokra:

 

JÓZSEF ÉS TESTVÉREI

Időpont: 2019. március 5. (kedd), 18.00

Kedvezmény mértéke: 50%
Elérhető jegyek: erkély 2.-3. sor, erkély 4.-5. sor

„A magyar színház egyre szürkébb és önismétlő repertoárját látva a József és testvérei, Thomas Mann regényének adaptációja igazi esemény és felüdülés: még sosem vágott bele senki magyarul. Az előadás abban is egyedi, hogy egy olyan alaptörténetet hoz elénk, egy mítoszt, ami szintén nagy hiánycikk; a mintaadó történetekkel talán azért is vagyunk bajban e hazában (színpadon is), mert kissé túl sokáig kaptunk kötelezően követendő mintákat, és leszoktunk arról, hogy higgyünk az ilyen történeteknek. Most nemcsak József és atyja, Jákob, de fölfele, a múlt kútjából Ábrahám és Izsák is előkerül, és – előrevetítve az időt – Jézus is a szimbólumok szintjén. Egy ilyen történet pedig kiszakad a magyar színpadi kultúra háromfalú szobáiból, és tágassá válik.” (Tompa Andrea, Magyar Narancs)

Játsszák: Csuja Imre, Dóra Béla, Epres Attila, Ficza István, Gálffi László, Jéger Zsombor, Kerekes Éva, Kókai Tünde, Murányi Márta m.v., Nagy Zsolt, Novkov Máté, Patkós Márton, Pető Kata m.v., Polgár Csaba, Szathmáry Judit m.v., Takács Nóra Diána, Tenki Réka, Vajda Milán, Znamenák István, Zsigmond Emőke

Az előadást Ascher Tamás és Gáspár Ildikó rendezte.

 

PIONÍRSZÍV

Helyszín: Örkény Stúdió

Időpont: 2019. március 19. (kedd) 19.30
Kezdemény mértéke: 30%

„Daniela Kapitáňová regényének főhőse Samko Tále, egy 44 éves férfi. Samko a szlovákiai Komáromban nő fel a hetvenes-nyolcvanas években, itt járja naphosszat a várost a tolikocsijával, és papírt gyűjt. Gyerekkora óta nem tesz mást, mint próbál megfelelni a normalitás – vagyis a minden másságot, szokatlant kirekesztő többség – szabályainak; így lesz belőle lelkiismeretes besúgó, aki még azután is jelent, hogy a rendszer eltűnik a történelem süllyesztőjében.”

Játssza: Bíró Kriszta
Rendezte: Szenteczki Zita

Jegyvásárlás: Az igényeket a hb@orkenyszinhaz.hu e-mail címre várják, a kívánt kategória megjelölésével, valamint a Semmelweis Egyetem említésével.

Jó szórakozást kívánunk!