a Semmelweis Egyetem
51 nap
6 óra
38 perc
24 mp

Concerto Budapest különleges akciója keretében 50%-os kedvezményes jegyeket kínál a Semmelweis Egyetem munkatársainak és hallgatóinak az alábbi koncertre:

Helyszín: 1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 8. Zeneakadémia

Időpont: 2019. január 13. (vasárnap) 19:30

MESSIAEN: Hymne au Saint-Sacrement

SCHUMANN: I. (a-moll) csellóverseny, op. 129

— szünet —

BRUCKNER: VII. (E-dúr) szimfónia, WAB 107

Közreműködik: Steven Isserlis – cselló
Vezényel: Keller András

Ajánló:
„Hangversenydarab gordonkára zenekari kísérettel” – ezzel az árnyalt meghatározással vezette be műjegyzékébe Schumann 1850 őszén a-moll csellóversenyét, jeléül annak, hogy tisztában volt vele: versenyművét a bécsi klasszika által szentesített modelltől eltérve-eltávolodva alkotta meg. A mű ezúttal a Schumann mellett mélyen elkötelezett, sőt a zeneszerző védőügyvédjének szerepét még írásban is felvállaló Steven Isserlis szólójával jut majd a közönség elé. „Nincs komponista, akit közelebb éreznék magamhoz. Bizalmas barátom gyermekkorom óta…” – vallott Schumannról a világhírű brit csellista, aki Budapesten is igazi közönségkedvencnek számít. Egy istenként tisztelt alkotó megsejtett halála és maga az oltáriszentség: a program másik két száma különböző módokon, de egyaránt a szakralitás világát fogja elénk idézni. Olivier Messiaen műve eredetileg 1932-ből való, ám a II. világháború következtében a szerző 1947-ben emlékezetből kényszerült újraírni e spirituális ihletésű darabját. Anton Bruckner “Lírai” szimfóniája, s benne különösen a híres-szép Adagio tétel pedig annak a felismerésnek köszönheti születését, hogy a zeneszerző rájött: bálványa, Wagner már nem élhet sokáig – és valóban a csodált mester halálhíre még az Adagio komponálása idején eljutott Brucknerhez.

Jegyrendelés: a jegy@concertobudapest.hu címen a készlet erejéig! A jelentkezés alakalmával, kérjük feltétlen írják meg a rendelt jegy darabszámát és kategóriáját!

A visszaigazolást követően, a jegyek a következő időpontok valamelyikében vehetők át a Zenekar Páva utcai irodájában:

2019. január 8. (kedd), 8:30-12:00 vagy 14:00-16:00, vagy 2019. január 10. (csütörtök), 8:30-12:00 vagy 14:00-16:00

Amennyiben a fenti időpontok egyike sem megfelelő, kérem szíveskedjenek jelezni részünkre!

Jó szórakozást kívánunk!