Idén ünnepelte fennállásának 125. évfordulóját a Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinika. Az emlékév eseményeinek zárásaként ünnepi ülést tartottak, ahol áttekintették a 2018-as év fontosabb eseményeit és beszámoltak az ismeretterjesztő előadássorozataik eredményeiről.

A Semmelweis Szalonban dr. Sárdy Miklós igazgató köszöntötte a vendégeket, majd dr. Holló Péter igazgatóhelyettes összefoglalta a 125 éves jubileum fontosabb eseményeit. Mint mondta, a Bőrklinika rendezvényei részben egybeestek a kulturális örökség európai éve, a Magyar Tudomány Ünnepe és a Semmelweis-emlékév eseményeivel. Az ünnepségsorozat egy jubileumi üléssel indult, majd az év során a klinika emlékfa állításával tisztelgett dr. Nékám Lajos előtt, emlékpadot avattak a klinika két egykori igazgatója, dr. Schwimmer Ernő és dr. Földvári Ferenc tiszteletére, kiállítást szerveztek, átadták a Földváry-díjat, valamint kiadtak egy könyvet, amely bemutatja a klinika elmúlt 125 évét – sorolta dr. Holló Péter.

Galéria

13kép

Kiemelte még azt a nagy érdeklődésre számot tartó ingyenes lakossági ismeretterjesztő előadássorozatot, ahol szó volt a fényvédelemről, a melanomáról, a szexuális úton terjedő betegségekről, a kozmetológiáról, a pikkelysömörről és az allergiákról. A középiskolások számára indított BőrŐrök tájékoztató előadássorozat szintén minden alkalommal telt házzal zajlott – mondta el az igazgatóhelyettes, aki megemlítette, hogy a Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinika részt vett a Kutatók Éjszakáján is, továbbá tájékoztató kiadványokat készítettek laikusoknak. Dr. Holló Péter áttekintése végén köszönetet mondott a klinika munkatársainak, valamint a szponzoraiknak.

Dr. Sárdy Miklós külön kiemelte azokat a középiskolákat, akik a legtöbb diákkal képviselték magukat a BőrŐrök programsorozatban. A fiatalok egészségprevenciós neveléséért oklevelet adott át a BGSZC Szász Ferenc Kereskedelmi Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája, a BGSZC Széchenyi István Kereskedelmi Szakgimnáziuma, a Molnár Ferenc Kéttannyelvű Általános Iskola, valamint a BVHSZC Szamos Mátyás Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája részére.

Keresztes Eszter
Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.