Háromszázhatvanezer forint gyűlt össze a Máltai Szeretetszolgálat és a Semmelweis Egyetem közös szervezésű jótékonysági koncertjén a budapesti Fő utcai Szent Ferenc Sebei templomban, ahol a Semmelweis Egyetem két fiatal orvosa, dr. Tóth-Vajna Gergely és dr. Tóth-Vajna Zsombor is orgonázott.

A segélykoncertet a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikája, a Magyar Máltai Lovagok Szövetsége és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közösen szervezete. A befolyt összegből a Máltai Mentőszolgálat budapesti rohamkocsijának gyermekellátáshoz szükséges speciális felszerelését újítják meg.

A koncertre a Semmelweis Egyetem két fiatal orvosa, dr. Tóth-Vajna Gergely és dr. Tóth-Vajna Zsombor – akik mindketten orgonaművészek is – Ács Gabriella énekessel közösen a többi között Händel, Mozart, Bach és Liszt műveiből állították össze a klasszikus zenei programot.  A hangversenyen a jelenlévők megérezhették, hogyan hatott a hit, a spiritualitás a legjobb zeneszerzőkre a barokktól a bécsi klasszikán keresztül egészen a romantikáig. Az adományozás lehetőségének biztosítása mellett az adventi várakozást, a karácsonyra való lelki felkészülést is segítette az este. 

Bódi Bernadett
Forrás, fotó: Máltai Szeretetszolgálat

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.