A Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat megnyitóján adták át a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) tudományos elismeréseit, a Pungor Ernő-díjat dr. Béni Szabolcs, a Farmakognóziai Intézet igazgatója vehette át.

Az MTA által a Pungor Ernő örököseinek közérdekű kötelezettségvállalása alapján Pungor Ernő kémikus, akadémikus, a hazai és nemzetközi tudományos élet kiemelkedő alakja emlékének méltó megőrzésére alapított Pungor Ernő-díjat dr. Béni Szabolcs a természetes anyagok, bio- és gyógyszermolekulák kromatográfiás, elektroforetikus és spektroszkópiás módszerekkel, elsősorban NMR-spektroszkópiával végzett vizsgálatának területén elért eredményeiért nyerte el.

Az eseményen a többi között átadták az MTA Eötvös József-koszorú elnevezésű elismerését, a Szily Kálmán- és a Wigner Jenő-díjat, a Bruckner Győző-díjat, valamint a Mikó Imréről elnevezett elismeréseket, továbbá az Akadémiai szabadalmi nívódíjakat. A Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat idei mottója a „Határtalan tudomány”, a megnyitóról és díjátadóról bővebben az MTA holnapján lehet olvasni.

Forrás és fotó: MTA

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.