a Semmelweis Egyetem
106 nap
-2 óra
19 perc
17 mp

Az Aranytíz Kultúrház különleges akciója keretében 33%-os kedvezményes jegyeket kínál a Semmelweis Egyetem munkatársainak és hallgatóinak az alábbi novemberi és decemberi előadásokra:

Az előadások helyszíne: Aranytíz Kultúrház – 1051 Budapest, Arany János utca 10.

Előadás: Csehov: Egyfelvonásos Komédiák

Időpontok:
2018.11.21. (szerda) 19.00
2018.11.23. (péntek) 19.00
2018.12.10. (hétfő) 19.00

Ajánló: Medve – Popova Jelena Ivanovna, a fiatal özvegy földbirtokosnő hetedik hónapja gyászolja elhunyt urát. Elhatározása szent és megmásíthatatlan: elzárkózik a világtól, haláláig gyászolni fog. Ekkor állít be hozzá hívatlanul Szmirnov Grigorij Sztyepanovics, hogy néhai férje tartozását behajtsa.

Leánykérés – Ivan Vasziljevics Lomov, földbirtokos, 35 évesen úgy dönt, hogy most már mindenképpen megházasodik. A szomszédba megy lánykérőbe, azonban kiderül, hogy az udvariassági társalgás még jó szomszédok között sem olyan zökkenőmentes. A valósággal való bármilyen egyezés pedig csupán a véletlen műve….

Szereplők: Bata Éva, Rusznák András, Szigethy Gábor
Zenélnek: Slárku Anett és Vértesi Ferenc
Asszisztens: Varró Anna Áfonya
Rendező: Szőcs Artur
Előadás: Stílgyak – variációburleszk (Raymond Queneau műve alapján)

Időpontok:
2018.11.19. (hétfő) 19.00
2018.12.11. (kedd) 19.00

Ajánló: Az 1947-ben keletkezett mű egy körülbelül tíz soros alapszöveg 99 variációból álló taglalása. A grammatikai fordulatok, a beszédmodorok, a tájnyelvek, a formák és jelzőkészletek bravúros játéka nyelvi és előadói akrobatikát igényel a színészektől, s olyan látványos és humoros produkciót szül, melyben a néző csak kapkodja a fejét… meg a fülét… és végül a tenyerét!

Egy fiatalember felszáll egy zsúfolásig megtelt autóbuszra, pofátlanul leül egy megüresedett helyre, majd leszáll a buszról a Szent Lázár téren, ahol egy barátjával találkozik, aki azt mondja neki, hogy még egy gombot fel kell varrnia a kabátjára… A történet egyszerű… sőt, szinte semmilyen… Mégis zseniálissá tehető, ha egy olyan szerző látja meg benne a lehetőségeket, aki mestere a nyelvi variációknak! Akkor ugyanis egy olyan fergeteges alkotás születhet belőle, ami szenzációs, kimeríthetetlen, és megunhatatlan előadást eredményez.

Írják, játsszák és rendezik: Gulyás Hermann Sándor, Jászberényi Gábor

Jegyigénylés: Jegyek igényelhetők a varro.anna@aranytiz.hu email címen, illetve a +36 20 412 2468-as telefonszámon. Kérjük, jegyfoglalásnál, illetve jegyvásárlásnál minden esetben jelezzék, hogy a Semmelweis Egyetem munkatársai vagy hallgatói.

Jó szórakozást kívánunk!