a Semmelweis Egyetem
80 nap
11 óra
21 perc
50 mp

A Concerto Budapest különleges akciója keretében 50%-os kedvezményes jegyeket kínál a Semmelweis Egyetem munkatársainak és hallgatóinak az alábbi koncertre:

BARBER: Adagio vonósokra, op. 11
DVOŘÁK: a-moll hegedűverseny, op. 53
— szünet —
SCHUBERT: IX. (C-dúr) szimfónia, D. 944

 

Közreműködik: Isabelle Faust – hegedű
Vezényel: Keller András

Időpontok: 2018. november 3. (szombat) 19:30 vagy 2018. november 4. (vasárnap), 19:30
Helyszín: Zeneakadémia – 
1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 8.

Ajánló:
„Hegedűhangja szenvedélyes, bátor és felvillanyozó, ugyanakkor lefegyverzően meleg és kedves” – méltatta a The New York Times kritikusa Isabelle Faust produkcióját, és mindezt a budapesti közönség is tapasztalatból erősítheti meg, hiszen a német hegedűs és Csipkerózsika nevű Stradivarija már meghitt ismerősünk. A Concerto Budapesttel most Dvořák Hegedűversenyét adja majd elő, melyet a komponista kora legendás hegedűsének, Joachim Józsefnek szánt – de ő sohasem játszotta el nyilvánosan az 1879-es versenyművet. A huszadik század egyik legismertebb és legtöbbet idézett művével, Barber pátoszos Adagiójával induló koncert Schubert „mennyei hosszúságú” szimfóniájával zárul majd. „Aki nem ismeri ezt a szimfóniát, az keveset tud Schubertről” – fogalmazott a „nagy” C-dúr szimfóniáról a mű egyik felfedezője, Schumann, s az 1839-es posztumusz ősbemutató óta (melynek karmestere Mendelssohn volt), már rég a közönség is így tekint erre a hagyományos elemekből építkező, ám mégis radikálisan újszerű alkotásra.

Jegyrendelés: a jegy@concertobudapest.hu címen a készlet erejéig! Kérjük, a levélben jelezzék, hogy melyik napra, milyen kategóriában, mennyi jegyet kérnek!

Visszaigazolást követően a jegyek a következő időpontokban vehetők át személyesen a Zenekar Páva utcai irodájában:
– 2018. 10. 29. hétfő 9 – 12 vagy 14-16 óra között
– 2018. 10. 31. szerda 9 – 12 vagy 14-16 óra között

Amennyiben Önnek nem alkalmas a jegyátvétel fent kijelölt időszaka, kérjük jelezze levelében a jegy@concertobudapest.hu címre!

Jó szórakozást kívánunk!