a Semmelweis Egyetem
51 nap
11 óra
33 perc
45 mp

A Budapesti Történeti Múzeum különleges akciója keretében az egyetem hallgatóinak 40%-os, munkatársainak 17%-os kedvezménnyel kínál jegyeket az alábbi minikiállításra, ahol viszonylag ritkának látható tárgyak tekinthetők meg.

SZEX ÉS BUDA A KÖZÉPKORBAN – Erotikus minikiállítás és előadások (16+ Múzeumi találkozások)

Időpont: 2018. október 26. (péntek), 18.00

Helyszín: Budapesti Történeti Múzeum – Vármúzeum, 1014 Budapest, Szent György tér 2.

Ajánló: A bujaság bűn? A testi szerelem megjelenítése a középkorban igen korlátozott volt Magyarországon, de egész Európában is. Az egyház a puszta érzéki vágyat bűnnek tartotta, ezért mind képi ábrázolása, mind irodalmi műben való megfogalmazása csak bizonyos magasabb erkölcsi célok érdekében történhetett. Ez a szemlélet radikálisan megváltozott a reneszánsz kultúra elterjedésével. Az ókor újra felfedezése és eszméinek (a természetes szépség feltétel nélküli tisztelete) divattá válása nagy szabadságot adott a korabeli művészeknek. Az antik művek másolása lehetővé tette az emberi test szégyen nélküli ábrázolását, de a valóban erotikus és pajzán jelenetek ábrázolása ritkaságnak és merészségnek számított Budán.

A Vármúzeumban vásárolt kedvezményes belépőjeggyel a megvásárlást követő 30 napon belül ingyenes a belépés a társintézményekben található állandó kiállításokra is (Aquincumi Múzeum, Kiscelli Múzeum, Budapest Galéria).

Jegyvásárlás a helyszínen lehetséges a Semmelweis kedvezményre hivatkozva diákigazolvány vagy munkatársi belépőkártya felmutatásával.

Jó szórakozást kívánunk!