A világ minden táján október első hetében emlékeznek meg a központi idegrendszeri sérüléssel, azaz cerebrális parézissel (CP) élőkről, mely csaknem 17 millió embert érint. Ahogy eddig minden évben, a Semmelweis Egyetem  Pető András Kara (PAK) is csatlakozott a világnaphoz.

A Gyakorló Konduktív Általános Iskolában a rendezvényen a Weiner Leó Katolikus Zeneiskola és Zeneművészeti Szakgimnázium Weiner Fúvós Kamarazenekara mutatta be a gyerekeknek a fúvóshangszerek világát Verdi Aidájából, Erkel Ferenc Hunyadi János című művéből vett részletekkel, de felcsendültek dallamok az Evita, a Macskák, valamint a Jézus Krisztus szupersztár c. musicalekből is.

A CP-világnapon a szervezők arra biztatják a résztvevőket, hogy támogatásuk, érintettségük jeléül öltözzenek zöldbe – így tették ezt a PAK óvodásai és iskolásai is. A világnap célja, hogy megismertessék a nagyközönséget a leggyakrabban a fejlődés korai szakaszában bekövetkező, mozgásfogyatékosságot okozó tünetegyüttessel, illetve annak fejlesztési lehetőségeivel.

Vona Zsófia
Fotó: Tatai Balázs – Semmelweis Egyetem

Galéria

6kép

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.