a Semmelweis Egyetem
80 nap
10 óra
54 perc
38 mp

Generáció Média Koncert különleges akciója keretében 6%-os kedvezményes bérleteket és 9%-os kedvezményes napi jegyeket kínál a Semmelweis Egyetem munkatársainak és hallgatóinak a Miskolci Szimfonikus Zenekar vasárnap délutáni népszerű sorozatára.

Helyszín: Budapest – Olasz Intézet, 1088 Bródy Sándor utca 8.

Első időpont: 2018. november 25. (vasárnap) 16.00

 

Program: Wagner: A bolygó hollandi – nyitány

Wieniawski: d-moll hegedűverseny, Op. 22

Sibelius: II. (D-dúr) szimfónia, Op. 43

Közreműködnek:

Hegedű: Oláh Vilmos (Liszt Ferenc-díjas hegedűművész)

Vezényel: Dobszay Péter (a 2017-es Maestro Solti Nemzetközi Karmesterverseny döntőse és közönségdíjasa)

Ajánló:

Az est programja szabad válogatás az európai romantika „d” tonalitású szimfonikus terméséből: a d-moll oly sokszor volt hajdanán a végzet hangneme, míg az ellentétes arculatú D-dúr hagyományosan az ünnep, a mámor világához kötődött. A bolygó hollandi nyitánya az ifjú Richard Wagner mesterműve. Magát az operát egy északi-tengeri hajóút ihlette, a német szerző északi atmoszférájú zenéje így természetes párjává lesz a programban Jean Sibelius II . szimfóniájának, a finn lélekből kiáradó, eposzi erejű megnyilatkozásnak. A műsor igazi kuriozitása, Henryk Wieniawski II. hegedűversenye, fölfedezést érdemlő alkotás. Szólistatolmácsolója a világjáró Oláh Vilmos, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának koncertmestere, vezényel a fiatal Dobszay Péter.

 

Második időpont: 2019.03.03. (vasárnap) 16.00

Program: Rahmanyinov: III. (d-moll) zongoraverseny, op. 30.

Franck: d-moll szimfónia

Közreműködnek:

Zongora: Balog József (Liszt Ferenc-díjas zongoraművész)

Vezényel: Antal Mátyás (Liszt Ferenc- és, Bartók- Pásztory díjas karmester)

Ajánló:

Szergej Rahmanyinov III . (d-moll) zongoraversenye a hírhedt kihívások egyike: hazánkban nem sokan mondhatják el magukról, hogy műsorukra tűzték már a zeneirodalom talán legnehezebb billentyűs versenyművét! Egyikük Balog József, a Miskolci Szimfonikusok visszatérő vendégpartnere. Rahmanyinov tételeiben fénylő szépségű szláv dallamok keverednek csehovias melankóliával, Csajkovszkij-i emlékű érzelmességgel és mámorral; olykor a távoli sztyeppék titokzatos ősritmusaival. Az orosz alkotás a francia romantika népszerű remekével, Cézar Franck egyetlen – szintén d-moll hangnemű – szimfóniájával találkozik az est programjában. Vezényel a Liszt Ferenc- és Bartók–Pásztory díjas Antal Mátyás, a Nemzeti Énekkar nyugalmazott karigazgatója.

Jegyrendelés (a darabszám megjelölésével) a koncertmedia@gmail.com címen lehetséges.

Jó szórakozást kívánunk!