A Semmelweis Egyetem Nagyvárad téri Elméleti Tömbje (NET) adott otthont a tűzoltók 19. Országos Lépcsőfutó Bajnokságának. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hagyományos közös szervezésű versenyén összesen 143-an indultak, köztük az egyetem biztonságtechnikai igazgatója, Mészáros István is részt vett a megmérettetésen, aki immár harmadik alkalommal vágott neki a 23 emeletnek, idén a hetedik helyen végzett. A leggyorsabb fővárosi tűzoltó egy wellness hétvégén pihenhet a Biztonságtechnikai Igazgatóság felajánlásaként.

Az országos versenyen a résztvevőknek teljes védőfelszerelésben, acélpalackos légzőkészülékben kellett felfutniuk a NET huszonharmadik emeletére. Ez komoly fizikai megterhelést jelent – hangsúlyozta Mészáros István. A versenyzők nemek és korcsoportok szerinti bontásban, egyéniben és párban vágtak neki a több száz lépcsőnek, húsz kilónál is nehezebb felszereléssel. Az egyéni abszolút kategóriát Pauska Krisztián, a tiszaújvárosi FER Tűzoltóság tűzoltója nyerte, aki 2 perc 33 másodperc alatt küzdötte le a távot. Mészáros István, a Biztonságtechnikai Igazgatóság vezetője idén már harmadszor vágott neki a versenynek, a maga csoportjában 15 indulóból a 7. helyen végzett, 3 perc 46 másodperc alatt teljesítve a távot. A 143 fős mezőny legidősebb indulója egy 58 éves tűzoltó volt, a versenyben idén rekordszámú nő – 10 fő – is részt vett.

A Biztonságtechnikai Igazgatóság vezetője kiemelte: szorosan együttműködnek az Országos Katasztrófavédelemmel, munkájuk elismeréseképpen idén először jutalmat ajánlottak fel a leggyorsabb fővárosi tűzoltónak, Dudás Csabának, aki egy wellness hétvége keretében pihenheti ki a verseny fáradalmait.

Bódi Bernadett
Fotó: Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.