Háromnapos jógatábort szervezett az egyetemi hallgatóknak a Testnevelési és Sportközpont. Az idén nyáron először megtartott ingyenes programmal újabb alternatívát szerettek volna mutatni a hallgatóknak az egészséges életvezetésre – mondta Várszegi Kornélia, a központ igazgatója.

A táborban résztvevő 12 hallgató a kora reggeli jógagyakorlásokat követően egy közös beszélgetésen vett részt, majd különböző gyakorlatok segítségével megismerkedtek a külső környezettel, illetve non-verbális gyakorlatokon (érintés, szemkontaktus felvétele) keresztül egymással is. A relaxáció során a hallgatók megtapasztalhatták, hogy a test teljes ellazítása nagy hatással van az idegrendszer működésére is.

A tábor szervezői felhívták a figyelmet az étkezés fontosságára is. Szó esett a jógikus táplálkozás alapelveiről, az ételhez, étkezéshez való hozzáállásról, a táplálékok minőségéről, a legújabb nyugati táplálkozási trendekről illetve tudományos eredményekről is. A táborban mind a reggelik, mind az ebédek ájurvédikus szemlélettel összeállított ételeket tartalmaztak – emelte ki Várszegi Kornélia.

A hallgatók a táborban kötetlen interaktív formában elméleti órákon is részt vehettek a többi között a keleti filozófia testmegközelítéséről és a jóga terápiás lehetőségeiről, a jóga ászanáiról és a fascia láncolatairól, illetve az ájurvédikus szemléletről is tartottak előadásokat.

A Sportközpont igazgatója elmondta, a táborral kapcsolatban számos pozitív visszajelzés érkezett, így szeretnénk jövőre is megszervezni az eseményt.

Bódi Bernadett

Fotó és forrás: Várszegi Kornélia

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.