A Semmelweis Egyetem idén is meghirdeti emelt szintű érettségi vizsgára felkészítő tanfolyamát biológia és kémia tantárgyakból középiskolák utolsó évfolyamába járók, illetve érettségizettek számára. A felkészítő minden évben nagy érdeklődés mellett zajlik, ezért érdemes időben jelentkezni.

A jelentkezőknek szintfelmérő dolgozatot kell írniuk, ám ennek eredményétől függetlenül megkezdhetik a tanfolyamot. Az előkészítőnek része a gimnáziumi tananyag ismétlése, továbbá célirányos felkészítés az emelt szintű érettségire. Az órákon egyebek mellett számolási példákkal és interaktív feladatokkal találkoznak a diákok. A tanítás 15-20 fős csoportokban zajlik a Nagyvárad téri Elméleti Tömbben és az Elméleti Orvostudományi Központban. A 45 perces foglalkozásokat hetente két alkalommal, összesen 5 tanítási órában tartják kedd-csütörtök, valamint csütörtök-szombat párosítással. Kedden és csütörtökön 16.30-20.30-ig, szombaton 9.00-13.00-ig tart az oktatás.

A felkészítő október 2-án kezdődik és várhatóan 2019. április végéig tart, jelentkezni augusztus 27. és szeptember 24. között lehet. A tanfolyam díja 100 ezer forint tantárgyanként, időtartama mindkét tantárgy esetében külön-külön 130 óra (plusz szintfelmérő). A tanfolyam végén szóbeli és írásbeli próbaérettségit tesznek a diákok. További részletek, határidők és a jelentkezési lap ide kattintva érhető el.

Keresztes Eszter
Fotó (illusztráció): Kovács Attila – Semmelweis Egyetem