Az egyetemi dolgozók külföldi tartózkodásuk során többletköltség nélkül telefonálhatnak és internetezhetnek a hivatali „korlátlan” csomagban működő készülékeikkel az Európai Unió tagállamain belül. Ha azonban ezen kívül eső úti célt választanak, érdemes előre tájékozódni a díjakról, ami országonként eltérő lehet – tájékoztat az Informatikai Igazgatóság.

Az Európai Unión kívüli országokban lévő Magyar Telekom roaming partnerekről itt tájékozódhatnak. A roaming tarifák országonként eltérőek, a pontos díjak itt találhatók; a roaming hang, SMS és videótelefon szolgáltatásokra vonatkozó zónabesorolás pedig ezen a linken érhető el.

Az igazgatóság honlapján közzétett tájékoztatójában felhívja a figyelmet, hogy a mobilinternet-használat az Európai Unió tagállamainak területén ingyenes, az unión kívül azonban a díjak 95 százalékát írja jóvá a szolgáltató, tehát a használat költségének 5 százalékát számlázzák az egyetem felé. Bővebb tájékoztatást az Informatikai Igazgatóság honlapján találhatnak.

Az áprilisban elkezdődött szolgáltatóváltás, melynek során május végéig az egyetem összes szervezeti egysége zökkenőmentesen átállt a Magyar Telekom (T-Mobile) hálózatára, ebben a hónapban minden részletében lezárul – tájékoztatott Sándor László, az Informatikai Igazgatóság vezetője, hozzátéve, hogy a kedvezőbb tarifarendszernek köszönhetően az átállás jelentős (várakozásaik szerint 50 százalékos) megtakarítást hoz az egyetem költségvetése számára.

Forrás: Informatikai Igazgatóság
Fotó: (illusztráció) Kovács Attila – Semmelweis Egyetem